luni, 6 iulie 2020

Publicat la 7/06/2020 02:07:00 p.m. de

Jandarmii s-au pus pe controale la Mediaș


Polițiștii și jandarmi au revenit la controale în zonele intens circulate, în piețe, centre comerciale, terase, după o pauză de câteva luni în care păreau că au dispărut din nou de pe străzi. Au ca misiune luarea de măsuri / aplicarea de amenzi pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19.

Foto: facebook Jandarmeria Sibiu 
Activități pentru informarea şi îndrumarea cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2, în municipiul Mediaș. 

De vineri 3 iulie

Forțele de ordine au reluat acțiunile de verificare a  respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. De vineri 3 iulie, desfășoară controale în mai multe localități din județ, aplicând totodată amenzi celor găsiți în neregulă. În chiar prima zi, au fost aplicate 100 de amenzi, în valoare totală de peste 17.000 lei. „Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub coordonarea prefectului județului Sibiu, începând din data de 3 iulie a.c., structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali desfășoară ample acțiuni de verificare a  respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunile se desfășoară îndeosebi în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în trafic, fiind vizat transportul în comun.
Cu ocazia activităților desfășurate în seara zilei de 3 iulie a.c., la nivelul județului Sibiu, au fost verificate 126 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Doi operatori economici au fost depistați nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2020, cele două societăți fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.  61/1991.
În total, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei.
Acțiunile continuă zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus“, se arată în comunicatul emis de autoritățile din județ.

    Trimite prin e-mail