sâmbătă, 4 iulie 2020

Publicat la 7/04/2020 01:42:00 p.m. de

Înfrângere mincinoasă, acasă, cu Universitatea Craiova

Gaz Metan a cedat aseară  pe teren propriu, 1-2 (1-1), în fața Universității Craiova, după un meci în care am fost urmăriți de ghinion. Eliminat aproape de jumătatea reprizei secunde, Sergiu Buș și-a cerut scuze coechipierilor și a făcut o declarație care descrie perfect starea echipei pentru acest final de sezon.


Echipă în suferință

„Final «într-un picior»“ titra Monitorul de Mediaș, pe prima pagină, cu câteva zile înainte de reluarea campionatului. Pleca antrenorul Edi Iordănescu, nouă jucători aveau bagajele la ușă, deciziile privind prelungirea angajamentelor și chiar noi contracte erau afectate de lipsa unui buget clar pentru sezonul viitor. Mai mult, criza s-a adâncit într-atât încât a plecat și secundul Flavius Boroncoi, medieșeanul care a pus atâta suflet în carieră pentru Gaz Metan. Ruptura s-a produs tot din incertitudinea unui viitor angajament, chiar în cantonamentul din București dinaintea primului joc de la reluarea campionatului. A fost o despărțire urâtă, cu înjurături din partea președintelui Mărginean, potrivit spuselor lui Boroncoi.

Antrenor nou

Gaz Metan a intrat așadar pentru finalul de campionat în suferință. Cu un antrenor nou, Dusan Uhrin, care a sosit pe bancă la primul meci, cu Astra, direct de la aeroport, rezultatele sunt pe măsură: 2 egaluri, cu Astra și FCSB – în deplasare, 2 înfrângeri – cu FC Botoșani și Craiova - acasă. Prea mari așteptări nici nu putem avea, în condițiile în care Uhrin abia dacă a învățat până acum numele jucătorilor, ba pe a câtorva dintre ei le-a reținut degeaba, întrucât au părăsit deja echipa.

„La omul sărac, nici boii nu trag“

Una peste alta, cu toate necazurile, jucătorii rămași să încheie un campionat - până în martie - excelent, au făcut totuși impresie bună. S-au descurcat onorabil în teren, au dominat jocul de la Giurgiu, deși au jucat mai bine de o repriză în 10, au smuls un egal pe final la FCSB, s-au împiedicat cu Botoșaniul, iar vineri au pierdut mincinos cu Craiova, la capătul unui joc în care pur și simplu le-a lipsit norocul. Au condus cu 1-0, au avut câteva ocazii uriașe, între care și o bară spectaculoasă semnată de Chamed, pe la jumătatea reprizei secunde. Rămași din nou în 10, după eliminarea lui Buș, Nielsen, cel care aducea egalul cu FCSB în ultimele secunde, l-a întins serios pe Pigliacelli, cu un cap plasat jos, chiar înainte de final. Însă „ulciorul nu merge de multe ori la apă“, iar Craiova stă acum în vârful clasamentului, după o victorie norocoasă la Mediaș.


Meciul cu Craiova

Gazul a început tare meciul din runda 6 din play-off jucat vineri seară la Mediaș în compania Universității Craiova. Deși a jucat „într-un picior“, cu un lot subțire, cu jucători intrați în primul 11 afectați de accidentări. „Am fost 5 jucători cu probleme, cu accidentări. Marius Constantin sper să nu aibă ruptură, Larie a avut întindere de ligamente, Butean a jucat cu entorsă, Romeo la fel, eu cu probleme musculare“, avea să declare Sergiu Buș, la final. „Ne-au plecat 9 colegi, am luat 3.000 de lei în 4 luni de zile”, a caracterizat atacantul, în câteva cuvinte, starea echipei în acest final de sezon.

Start perfect

Ai noștri au început așadar în forță și după numai 2 minute, Ciocan pune latul la o centrare, iar Pigliacelli are un reflex incredibil. Craiova a replicat cu o bună ocazie (’19 - cap alături Koljic), însă Gazul era echipa care avea să deschidă scorul în minutul 21, prin Roberto Romeo, care a reluat o centrare a unui De Moura foarte activ în jocul de vineri.
Gazul a continuat să controleze jocul, însă cu 8 minute înainte de pauză Marius Constantin a acuzat dureri și a fost înlocuit. Culmea ghinionului, ne-am trezit și egalați, în min. 39, după un serviciu perfect în adâncime a lui Cosic pentru Mihăilă, care a surprins întreaga noastră defensivă.

Fără vlagă, la reluare

Pauza nu ne-a priit, jucătorii noștri ieșind de la cabine fără nerv. Timp de 10 minute, Gaz Metan a părut că și-a terminat complet benzina. A fost un avertisment semnat Koljic (’51), rezolvat excelent de Pleșca, iar apoi golul care avea să și închidă tabela. O combinație în mare viteză, cu o minge deviată ca la biliard din Velisar, finalizată de un Cicâldău cu adevărat norocos la această fază. Era min. 54.

„Din pumni“

Oarecum surprinzător, gaziștii s-au trezit „din pumni“ și au pornit cursa spre egalare. După 10 minute, Chamed a prins o FOLHA SECA de toată frumusețea, de la 25 de metri, mingea l-a depășit pe Pigliacelli, dar a izbit transversala aproape de viclu.
Pe o contră, Pleșca se remarcă din nou, iar apoi Sergiu Buș, foarte bun și în acest meci, are o ieșire nervoasă la adresa unui tușier, după ce a fost făcut sandviș de 2 craioveni, sub ochii săi. I-a scăpat o înjurătură, iar centralul l-a eliminat firesc. Mai mult, a reacționat și Marius Constantin, de pe banca de rezerve, fiind și el eliminat, ambii urmând să lipsescă în următorul meci, de la Cluj.

Ocazia lui Nielsen

Chiar și în 10, am dominat finalul de meci, jucătorii au arătat că vor, însă ghinionul n-a fost spart nici de Nielsen, cel care egalase pe final la FCSB. Cu 4 minute înainte de final, acesta avea să reia plasat cu capul din 8 metri, jos, sub portar, însă Pigliacelli, în săritură, și-a lăsat un picior fix acolo și a reușit să respingă incredibil. Craiova a mai prins două ocazii, pe contre, în minutele de prelungire, însă tabela a rămas încremenită la 1-2.

Termen pentru ieșirea din insolvență

Craiova a urcat în fotoliul de lider, după un meci în care n-a depășit în joc decât pe alocuri Gazul, în timp ce ai noștri rămân pe locul 6. Toate gândurile se îndreaptă acum spre următorul joc, cel de luni 13 iulie, de la CFR Cluj. Până atunci, marți 7 iulie, ar putea fi dată în sfârșit decizia de ieşire din insolvenţă a clubului Gaz Metan. Din acel moment, Ioan Mărginean nu va mai fi administratorul clubului, iar pentru a rămâne la conducere ar trebui să fie ales preşedinte. Sponsorii nu mai par însă interesați, iar municipalitatea chiar ar condiționa implicarea în viața echipei de plecarea acestuia.  

Caseta tehnică
Gaz Metan – Universitatea Craiova 1-2 (1-1)
Au marcat: R. Romeo '22 / Mihăilă '39, Cicâldău' 54
Eliminări: S. Buș ’71, M. Constantin ‘71
Arbitru: Ovidiu Hațegan

Gaz Metan: Pleșca - Butean, M. Constantin (’37, Nielsen), Larie, Velisar (87’, A. Popa) - Droppa, Chamed - R. Romeo (’61, R. Trif), Sg. Ciocan (’86, Ed. Avram), De Moura - Sg. Buș
Antrenor: Dusan Uhrin

U Craiova: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu (81’, Vătăjelu), Acka, M. Bălașa, N. Bancu - D. Nistor (80’, Gustavo), Al. Mateiu, Cicâldău - A. Ivan, Koljic, V. Mihăilă
Antrenor: Cristiano Bergodi

Declarații după meci

„Sunt mulțumit de meci, am luptat mai bine. Dacă marcam 3 goluri în prima repriză, totul ar fi fost diferit. Am lăsat spații în centru, l-am pierdut pe Buș și a devenit dificil pentru noi. Să nu uităm că am jucat cu un om în minus și a fost important pentru noi. Avem unele probleme, dar i-am scos pe jucători din această situație și s-au concentrat la fotbal. Trebuie să fie concentrați pentru următoarele meciuri. Bineînțeles că puteam câștiga, am jucat un sistem bun, am schimbat, dar n-am avut noroc", a declarat Dusan Uhrin, antrenorul Gazului.

Chiar dacă n-am jucat așa bine în unele momente, am avut ocazii foarte bune. Și ei au lovit bara, dar zic eu că nu a fost un meci așa frumos. Important e că am câștigat. Koljic și Mihăilă au avut ocazii mari. Am ratat mult și asta mă cam îngrijorează. E greu când iei gol imediat. În general nu am făcut un meci frumos, dar e important că suntem la a patra victorie", a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul Universității Craiova.

Îmi cer scuze echipei că am luat roșu. Am spus ceva ce nu trebuia să spun. Îmi cer scuze arbitrilor. Domnul Hațegan e unul de talie europeană, e un arbitru bun, nu merita așa ceva. Știu că nu avem voie, acum nu avem voie să ne îmbrățișăm, să scuipăm, nu avem voie să facem nimic.  Dar avem voie în România să fim neplătiți? Să fim mințiti? Să jucăm accidentați? Am fost 5 jucători cu probleme, cu accidentări. Marius Constantin sper să nu aibă ruptură, Larie a avut întindere de ligamente, Butean ajucat cu entorsă, Romeo la fel, eu cu probleme musculare. Ne-au plecat 9 colegi, am luat 3.000 de lei în 4 luni de zile”, a declarat Sergiu Buș.

Programul rămas din etapa a 6-a (play-off) și respectiv a 8-a (play-out) din Liga I

Sâmbătă 4 iulie
ora 20:00: FCSB - FC Botoșani (play-off)

Duminică 5 iulie
ora 13:00: Poli Iași - Sepsi Sf. Gheorghe (play-out)
ora 17:00: Academica Clinceni - Dinamo București (play-out)
ora 20:00: Astra Giurgiu - CFR Cluj (play-off)

Luni 6 iulie
ora 17:00: Chindia Târgoviște - FC Hermannstadt (play-out)
ora 20:00: FC Voluntari - FC Viitorul (play-out)

Clasament Play-Off

1. Universitatea Craiova         6          5          0          1          12-10   38
2. CFR 1907 Cluj                    5          3          1          1          7-4       36
3. AFC Astra Giurgiu             5          2          1          2           6-6       28
4. FC Botoşani                        5          1          1          3           5-7       27
5. FCSB                                  5          1          2          2          10-9     27
6. Gaz Metan Mediaş            6          0          3          3          4-8       25

Notă: Locul 1 din play-off se califică în Liga Campionilor, în timp ce locurile 2 și 3 se califică în Europa League.

    Trimite prin e-mail