luni, 6 iulie 2020

Publicat la 7/06/2020 02:31:00 p.m. de

Operațiunea de limpezire a apei din Copșa Mică s-a încheiat


Primăria Copșa Mică a anunțat în urmă cu puțin timp încheierea operațiunii de purjare a țevilor de apă pentru a scăpa de impuritățile depuse în ultima vreme. „Sperăm ca această acțiune să îmbunătățească calitatea apei“, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei.

Vă reamintim că Primăria Copșa Mică a anunțat de vineri măsuri pentru limpezirea apei de la robinete. Cu excepția Cartierului 1 Decembrie, orașul a rămas timp de trei ore fără apă, astăzi, pentru o nouă acțiune de curățare a țevilor, în condițiile în care apa de la rețea prezenta culoare ruginie. A fost nevoie de golirea în totalitate a rețelei, apoi umplerea cu presiune a vanelor, în speranța curățării depunerilor în mod natural.

Iată comunicatul Primăriei Copșa Mică prin care anunța motivul și programul acțiunii de astăzi 6 iulie. 

„STIMAȚI CETĂȚENI,
După cum ați observant în ultimele săptămâni, cu intermitențe, apa de la rețea are o culoare ruginie ori chiar maronie. Deoarece la uzina de apa, de unde se pompează în tot orașul, apa este în permanență curată, cristalina, înseamnă că de vină pentru apa murdară e rețeaua de distribuție, mai precis conductele de metal și azbociment prin care trece până să ajungă la robinetele noastre.
Obișnuiam să refulăm apa prin aceste conducte, în anumite puncte (în câmp, lângă Liceu și la stația de repompare de la “Gostat”), pentru a le mai curații de depuneri, după fiecare întrerupere cauzată de vreo defecțiune. Numai că, din februarie pana acum, datorită faptului că în cea mai problematica porțiune din Copșa Sat rețeaua de azbociment a fost anulată (apa acolo vine doar prin conducta de plastic), nu am mai avut avarii care să necesite întreruperea totală a furnizării apei. Din acest motiv nici refulări nu s-au mai făcut. Considerând ca acestea sunt necesare, vă comunicam:
Luni, 06.07.2020, începând cu ora 09.00, vom opri furnizare apei în tot orașul, cu excepția Cartierului 1 Decembrie, pentru o jumătate de oră; vom reporni apoi cu vanele de refulare deschise, cu presiune mare. Ulterior, pe măsură ce apa se limpezește, închidem vanele și reluăm furnizarea în tot orașul. Acest proces va dura maxim 3 ore.
Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente. La repornire oricum apa va veni colorată însă sperăm ca, după limpezirea totală, să rămână așa o perioada lungă de timp.
Serviciul Public Copșa Mică“


    Trimite prin e-mail