joi, 18 mai 2017

Publicat la 5/18/2017 08:28:00 p.m. de Anonim

Victorie concludentă



Gaz Metan a surclasat FC Voluntari cu scorul de 4-1. Eric de Oliveira şi Alexandru Buziuc au marcat câte două goluri pentru gruparea de pe Târnava Mare, care a obţinut astfel prima victorie după trei etape de secetă. În urma acestui rezultat, alb-negrii rămân pe poziţia a doua în play-out, la un punct de CSMS Iași. Cele două echipe au meci direct vineri seara, de la ora 20:30, în etapa cu numărul 11.


Autor: Alex PÎNTEA

Prima repriză a partidei dintre Gaz Metan şi FC Voluntari s-a desfăşurat în majoritatea timpului în jumătatea ilfovenilor. În minutul 15, Ovidiu Bic a şutat pe lângă poartă de la aproximativ 25 de metri, iar la faza imediat următoare Daniel Sikorski a încercat să trimită în faţa porţii, însă un apărător a reuşit să devieze mingea care a ajuns la portar. Acelaşi jucător a mai încercat o dată, în minutul 38, să trimită în faţa porţii, dar mingea a trecut pe lângă. Primul şut pe cadrul porţii a venit în prelungirile primei reprize, atunci când Dragoş Balauru a reuşit să reţină şutul lui Alexandru Buziuc din afara careului de 16 metri.

Repriză spectaculoasă

Lucrurile s-au animat rapid în partea a doua a jocului, în care s-au marcat nu mai puţin de cinci goluri. În minutul 51, Eric de Oliveira a reuşit o acţiune personală pe partea dreaptă şi a înscris cu un şut la colţul lung. Peste doar patru minute, gazdele şi-au dublat avantajul. Valentin Creţu a centrat de pe partea dreaptă, iar Alexandru Buziuc a marcat cu un şut din apropiere. În minutul 62, Eric de Oliveira a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea a căzut în faţa porţii şi a intrat apoi în plasă. Ilfovenii au redus din diferenţă în minutul 68, în urma unui corner, atunci când Ionuţ Buzean a deviat cu capul mingea în propria poartă. Scorul final a fost stabilit de acelaşi Alexandru Buziuc, cu şase minute înainte de final. Acesta a marcat cu capul la colţul scurt, după o centrare de pe partea dreaptă de la Romeo Roberto.

Victorie importantă

Tehnicianul alb-negrilor a ţinut să îşi felicite jucătorii după victoria obţinută în faţa lui FC Voluntari. Cristian Pustai a explicat că succesul a venit după o repriză secundă dominată clar de formaţia sa. ,,Am înscris patru goluri, după ce trei meciuri la rând n-am marcat deloc. Repriza a doua am dominat-o clar. A fost acel gol superb al lui Eric de Oliveira. Din păcate, am luat un gol din fază fixă şi sunt supărat. Pentru noi era foarte important să ne consolidăm acest loc doi. Voluntari este o echipă bună, cu jucători maturi şi în formă“, a declarat Cristian Pustai. 

A făcut diferenţa

Mijlocaşul Eric de Oliveira a spart gheaţa în partida cu FC Voluntari, reuşind să înscrie în debutul reprizei secunde, după o fază de toată frumuseţea. Ulterior, acesta a mai înscris o dată din lovitură liberă,  reuşitele sale fiind foarte importante în economia jocului. „Sunt foarte fericit pentru faza primului gol. Ajung foarte aproape de borna de 50 de goluri în Liga 1, îmi doresc foarte mult să realizez acest obiectiv personal. Cel mai important este însă să câştigăm. Toată echipa merită felicitări pentru jocul cu Voluntariul. Cred că putem termina pe primul loc. Trebuie să câştigăm la Iaşi etapa viitoare“, a explicat Eric de Oliveira. 

Derby pentru primul loc

Gaz Metan joacă vineri 19 mai pentru prima poziţie în cadrul turneului play-out, în Copou, cu liderul CSMS Iaşi. În tur, la Mediaş, moldovenii au câştigat cu 2-0, la capătul unei partide controlate autoritar de jucătorii lui Cristian Pustai, care au ratat o mulţime de ocazii clare de gol. Meciul dintre CSMS Iaşi şi Gaz Metan se va disputa de la ora 20,30, fiind televizat de Digi Sport.
    Trimite prin e-mail