marți, 23 aprilie 2024

Publicat la 4/23/2024 01:11:00 p.m. de

Școala Postliceală Auxila a sprijinit Colecta națională de alimente, la Mediaș și Dumbrăveni

Proiectul a fost derulat de către Banca pentru Alimente Cluj în parteneriat cu Școala Postliceală Auxila, la două supermarketuri din Mediaș, respectiv Dumbrăveni. De vineri până duminică, persoanele care au dorit, au avut posibilitatea să doneze alimente neperisabile pentru copii și persoane vârstnice nevoiașe. În total s-au strâns 1.240 kilograme alimente neperisabile. Acestea vor fi donate ulterior în cadrul campaniei tradiționale de Paște a Școlii Postliceale Auxila Mediaș.


Municipiul Mediaș a fost parte a Colectei naționale de alimente. La sfârșitul săptămânii trecute, prin intermediul voluntarilor de la Școala Postliceală Auxila, partener în acest proiect, medieșenii și nu numai ei au avut posibilitatea să doneze alimente neperisabile și alte lucruri pentru persoane în nevoie. „A fost o campanie de strângere de alimente neperisabile pentru persoanele vârstnice și nevoiașe. Campania s-a derulat pe parcursul a trei zile. Oricine a avut posibilitatea să vină și să doneze în magazin alimente neperisabilele, să le cumpere și să le pună în fața casei de marcat într-o cutie specială amenajată” a explicat Anișoara Inache, profesor la Școala Postliceală Auxila și voluntar în acest proiect.
 

 
În toate magazinele partenere au fost amplasate cutii speciale, după casele de marcat, unde clienții au avut posibilitatea să facă un gest concret de solidaritate, achiziționând și donând alimente de bază neperisabile. Ei au aflat de la voluntarii prezenți la intrarea în magazine, despre această campanie și despre cum pot sprijini pe cei vulnerabili. „Ne-am alăturat și noi Băncii de Alimente Cluj, cu care de altfel desfășurăm activități interesante și care dau roade. Ne-am alăturat așadar și noi voluntarii Școlii Postliceale Auxila acestui proiect, Colecta națională pentru alimente, iar alimentele care au fost strânse la magazinul Lidl din centrul Mediașului și la Penny-ul din Dumbrăveni, le vom dona la rândul nostru înainte de Paști în campania tradițională a școlii, persoanelor nevoiașe și copiilor” a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Au spus da campaniei
 
Printre cei care s-au alăturat Colectei naționale de alimente s-au numărat Primarul Gheorghe Roman, Viceprimarul Dan Sima, dar și Deputatul Christine Thellmann. „Îi mulțumesc domnului director Viorel Pasc, pentru că m-a invitat să mă alătur acestei campanii de întrajutorare. Salut inițiativa Școlii Postliceale Auxila. Voi fi mereu un partener serios al inițiativelor pe care această școală le derulează pentru Mediaș și pentru medieșeni” spune Primarul Gheorghe Roman. „Vreau să felicit Școala Postliceală Auxila pentru această inițiativă. Alături de domnul primar Roman Gheorghe și de domnul viceprimar Dan Sima, am participat la cumpărături de alimente neperisabile. Am înțeles din partea organizatorilor că acestea vor fi distribuite familiilor nevoiașe chiar în perioada sărbătorilor pascale. Consider că orice inițiativă de acest gen este binevenită, cu atât mai mult că ne apropiem de Sfintele sărbători de Paști” a explicat și Deputatul Christine Thellmann.

 
Pe lângă activitatea zilnică de a salva hrană de la pierdere și risipă, în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Paște și de Crăciun sau în situații de urgență umanitară, Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR, împreună cu Băncile Regionale pentru Alimente din București, Roman, Cluj, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați organizează Colecta Națională de Alimente. Este cea mai mare campanie de solidaritate la nivel național, cu un impact semnificativ în viața celor în nevoie. Este în același timp un moment privilegiat de conștientizare și educare a oamenilor de rând de a fi atenți la nevoile celor din jur și de se implica prin propriul gest de solidaritate. Inițiativa cunoscută și devenită deja o tradiție în 30 de țări din Europa unde există Bănci pentru Alimente, Colecta de Alimente a luat naștere în România încă din anul 2019, în parteneriat cu Lidl România, iar din 2022 s-au alăturat alți parteneri importanți: Kaufland România, Penny România, Auchan România. Anul acesta, Colecta Națională de Alimente s-a desfășurat în peste 800 de magazine ale celor mai mari retaileri din România, parteneri ai Băncilor pentru Alimente.
    Trimite prin e-mail