marți, 26 martie 2024

Publicat la 3/26/2024 04:48:00 p.m. de

O nouă acțiune de igienizare la blocurile de pe strada Tineretului

Angajații operatorului de salubritate ECO-SAL au igienizat din nou zona plină de gunoaie de pe strada Tineretului, cunoscută pentru deșeurile aruncate peste tot. „Pentru că în apropierea blocurilor situate str. Tineretului nr. 3 şi nr. 5 s-au depozitat deşeuri pe domeniul public, ECO-SAL a întreprins o acţiune de igienizare în această zonă“, a anunțat ECO-SAL.
 

Reamintim, operatorul de salubritate ECO-SAL organizează acţiuni ample de igienizare în toate zonele oraşului, până în data de 12 aprilie. În toată această perioadă, medieşenii au ocazia să se debaraseze de  deșeurile vegetale care provin din curățarea curților și grădinilor. Acestea vor fi colectate săptămânal. De asemenea, fiecare stradă în parte va fi măturată manual sau mecanizat. „În perioada 11 martie – 12 aprilie, municipiul Mediaş prin operatorul de salubritate ECO-SAL va derula campania «Curăţenia de primăvară», aceasta constând în activităţi specifice serviciului de salubrizare, precum colectarea săptămânală a deşeurilor vegetale şi salubrizarea domeniului public, activitate care presupune îndepărtarea pământului/nisipului acumulat la bordură, măturat mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile/a trotuarelor/a zonelor verzi şi colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public/privat al municipiului Mediaș” a precizat Anca Burian, Specialist relații publice în cadrul societății ECO-SAL.
 
Campania „Curățenia de primăvară” presupune ample activități de salubrizare a domeniului public. Acestea constau în principal în îndepărtarea pământului și a nisipului acumulat la bordură, măturatul mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi, dar și colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Mediaș. Astfel, se va interveni în zone precum Hula Baznei, pârâul Ighiș, pârâul Moșnei, zona Greweln, zona Baia de Nisip, zona Tineretului și zona Luncii. „Pe această cale, rugăm insistent cetăţenii medieșeni să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL şi să ţină cont de faptul că trebuie să se încadreze în cantitatea maximă de 1 metru cub/săptămână. Dacă din motive obiective nu puteţi respecta programul de colectare, nu scoateţi deşeurile vegetale în faţa porţii, contactaţi operatorul de salubritate pentru identificarea unor soluţii sau pentru reprogramarea colectării deşeurilor. Abandonarea la întâmplare a deşeurilor pe domeniul public reduce eficienţa acestei campanii conducând, în egală măsură, la îndepărtarea de scopul pentru care aceasta este organizată. În situaţia în care nu mai deţineţi calendarul cu datele de colectare puteţi obţine informaţii pe site-ul societăţii www.eco-sal.ro sau la nr. tel. 0374 075 464” mai spune Anca Burian.
    Trimite prin e-mail