luni, 8 ianuarie 2024

Publicat la 1/08/2024 09:46:00 a.m. de

Galeria Cluj Art găzduiește expoziții de artă la Palatul Brukenthal și la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac (P)

 Pentru a se asigura că această ediție a Proiectului de marketing turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” va fi promovată așa cum se cuvine și că evenimentele ce vor fi găzduite de Hotelul de Gheață „Art & Ice” vor respecta tema stabilită pentru acest sezon, echipa proiectului, unic în regiunea de Sud – Est a Europei, a încheiat un parteneriat cu Galeria Cluj Art, structură specializată în organizarea unor evenimente deosebite, cum ar fi: workshop-uri, ateliere de creație, conferințe, acțiuni caritabile și, nu în ultimul rând, expoziții și vernisaje.

Foto: Palatul Brukenthal Avrig

„Cluj Art” este o galerie de artă privată din Cluj Napoca, inima Transilvaniei, care și-a propus să promoveze arta contemporană românească, atât în țară, cat și la nivel internațional. Avem deosebita plăcere și onoare să anunțăm prezența acestei distinse galerii de artă la Palatul Brukenthal Avrig și la Hotelul de gheață începând cu data de 1 Februarie 2024.

„Implicarea Galeriei Cluj Art în proiectul de marketing turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” din acest sezon constă într-un proiect expozițional multi-fațetat, cantonat în jurul tematicii „Ecourile fragilității: Asemenea unei structuri de gheață, emoțiile artistului sunt, inițial, fluide și lipsite de o formă concretă. Printr-un proces asiduu de reconfigurare creativă, artistul dă naștere unor manifestări artistice antitetice, în aparență solide și imperturbabile, acestea sunt, esență perisabilă și suspectibilea trecerii timpului.” Această temă caută să creeze o legătură între formele efemere de manifestare artistică și natura spațiului în care lucrările vor fi expuse – Hotelul de Gheață și în singurul complex baroc cu grădini tematice din România la Palatul Brukenthal din Avrig.


Galeria Cluj Art își propune să transforme Hotelul de Gheață și Palatul Brukenthal într-un spațiu sinestezic, dedicat frumosului în toate formele sale, pentru a delecta toate simțurile publicului: văz, printr-o colecție de lucrări de artă vizuală selectată pentru a înnobila holurile cristaline, fără a diminua valoarea acestora, auz, prin reprezentări muzicale menite să aducă căldura, în contrast cu spațiul rece în care ne aflăm la Balea Lac si de asemenea în spatiul cald de la Palatul Brukenthal în arhitectura si design baroc, gust și miros, prin degustarea unor vinuri ce elevă experiența publicului și, finalmente, prin sesiune de pictură live, oferind astfel o experiență complexă și, în același timp, plăcută”, menționează reprezentantul Galeriei „Cluj Art”, Eugen Moț.

La Bâlea Lac, în imediata apropiere a Stației de Telecabină, au fost edificate primele componente ale celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață – ART & ICE. În perioada imediat următoare, atunci când condițiile meteorologice vor deveni favorabile muncii de execuție la un asemenea obiectiv, la nucleul deja existent vor fi adăugate celelalte camere și structuri.
Hotelul de Gheață „ART& ICE” de la Bâlea Lac va avea în forma sa finală, 20 de camere, fiecare fiind denumită după o mare personalitate a artei, artiști sau iubitori ai artelor. 10 camere vor purta numele unor personalități feminine printre care Regina Maria a Romaniei, Corina Chiriac, Grace Kelly de Monaco,Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii sau marea actrița germana ⁠Marlene Dietrich iar 10 vor fi numite după personalități masculine ale artei printre care Andy Warhole , Maestrul Mircea Codrea, contele Dracula, Elvis Presley sau Constantin Brancusi. De asemenea, ineditul hotel va avea restaurant și bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri. Decorul interior al hotelului va fi astfel realizat încât să fie respectată tema proiectului din acest sezon.Restaurantul de gheata v-a fi decorat cu elemente si sculpturi din gheata care sa reflecte,,Ruta Cafenelelor Istorice din Europa ,,si  v-a purta numele celebrei cafenele istorice din Budapesta – New York.


În ultimele sezoane, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost inclus în diverse clasamente internaționale, alături de cele mai importante și fascinante atracții turistice de iarnă din lume. Ca urmare, având în vedere impactul deosebit asupra fluxului de turisti internationali dar si de la noi din țară, este de așteptat ca sezonul 2023 – 2024 să fie unul cu adevărat deosebit, iar numărul oaspeților și vizitatorilor să atingă un nou record.
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de sud – est a Europei.

La Palatul Brukenthal din Avrig , celebra galerie din municipiul Cluj-Napoca „Cluj Art” va decora simezele Oranjeriei în ambele spații dedicate oaspeților, restaurantul si Sala Festiva cu opere de arta a unor alesi artisti din tara pentru a pune in valoare talentul, creativitatea și pasiunea unor artiști talentați români care vor fi promovati si prezentati distinșilor oaspeți care vizitatează în lunile Februarie si Martie cochetul palat baroc, miniatură a castelului Schonbrun din Viena, de la poalele munților Făgăraș.

    Trimite prin e-mail