marți, 19 decembrie 2023

Publicat la 12/19/2023 08:19:00 a.m. de

Club de robotică la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș vor avea club de robotică. Unitatea de învățământ a obținut o finanțare în valoare de peste 14.000 lei de la Fondul Științescu Sibiu. Timp de șase luni, elevii se vor familiariza cu tehnologia, dar și cu elementele de bază ale construirii și programării roboților. Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.
 


 
Cel puțin 30 de elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, vor avea așadar oportunitatea de a participa la activitățile clubului de robotică EduBot, începând cu luna ianuarie 2024, până în 10 iunie 2024. Acest lucru a devenit posibil datorită obținerii unei finanțări în valoare de 14.716 lei de la Fondul Științescu Sibiu, ca urmare a aprobării aplicației depuse de către echipa de proiect a școlii și semnării contractului de finanțare. 
 
Ore săptămânale
 
Această finanțare implică înființarea și dotarea clubului de robotică cu diverși roboți educaționali și desfășurarea unor activități diverse de învățare non-formală. Pe parcursul derulării proiectului, elevii, împărțiți în trei grupe vor desfășura în cadrul clubului câte 2 ore săptămânal, activități practice și jocuri de familiarizare cu tehnologia, cu elementele de bază ale construirii și programării roboților. Aceștia vor fi ghidați de specialiști în domeniu, voluntari și profesori ai școlii, cu scopul de a înțelege și experimenta modul în care funcționează tehnologia modernă, dezvoltarea competențelor digitale și de programare. 
 
Fondul Științescu Sibiu
 
Echipa de proiect de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș va beneficia de suport și monitorizare din partea Fundației Comunitare Sibiu în implementarea acestui proiect. „Suntem bucuroși și dornici să fructificăm la maxim această oportunitate și mai ales să oferim elevilor noștri un cadru de învățare experențială, într-un context non-formal. Proiectul EduBot este finanțat prin Fondul Științescu Sibiu 6.0, fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, împreună cu partenerii locali Fundația Bosch România și Continental Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor de 6-19 ani”, se arată în comunicatul echipei de proiect din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș.
 
7 cluburi
 
În urma evaluării aplicațiilor de la Științescu Sibiu 6.0, șapte proiecte primesc finanțare pentru deschiderea cluburilor de programare și robotică în școli din județul Sibiu. Valoarea totală a bugetului de la această ediție, care merge spre înființarea cluburilor este de 98.668 de lei. Evaluarea aplicațiilor a fost făcută alături de un comitet de selecție independent, format din oameni pasionați de știință și tehnologie. Cluburile care primesc finanțare sunt Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Mediaş- Clubul de robotică EduBot, Liceul Tehnologic „Independența Sibiu - Clubul de robotică Independența, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”- Clubul de robotică Twenty Robotics, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Orlat - Clubul de robotică RobORLAT, Școala Gimnazială Cireșarii Mediaș - Clubul de robotică RoboSpark Cireșarii, Asociația Hai din pantofi în bocanci și Școala Gimnazială Casolț - Clubul de robotică Kastenholtz Kreativ (Casolț creativ), respectiv Asociația Științescu Hub și Liceul de Artă Sibiu - Științ
escu Club.
    Trimite prin e-mail