marți, 19 decembrie 2023

Publicat la 12/19/2023 08:31:00 a.m. de

„Mediaș-Cetate Seculară”, în ianuarie. Au început înscrierile

Asociaţia Culturală Mediaș Cetate Seculară, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, organizează cea de-a 38-a ediție a Festivalului concurs de muzica folk Mediaș-Cetate Seculară”. Evenimentul de tradiție va avea loc în perioada 27-28 Ianuarie 2024 și va cuprinde concursul național de muzică folk și 2 seri de recitaluri cu invitați de marcă. Tema festivalului este Unirea Principatelor Române, iar compozițiile muzicale prezentate în concurs cu temă patriotică vor avea punctaj suplimentar.
 
 
Organizatorii, Primăria Municipiului Mediaș și Asociația culturală Mediaș Cetate Seculară” au dat startul înscrierilor, l
a începutul acestei săptămâni, pentru concurenții interesați, individual și grupuri. Acestea se pot face pe pagina oficială de internet a festivalului.
 
Start la înscrieri
 
La ediţia a 38-a a Festivalului concurs de muzica folk Mediaș-Cetate Seculară”, pot participa solişti şi grupuri folk. Vârsta minimă trebuie să fie de 14 ani împliniţi la data înscrierii. Organizatorii vor selecta dintre cei înscriși maxim zece concurenți. Perioada de înscriere este 18 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. 
Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina Asociaţiei „Mediaş-Cetate Seculară” şi transmiterea obligatorie prin e-mail, la adresa contact@medias-cetateseculara.ro, a înregistrării audio ca şi demo, a cântecelor pe care le va prezenta în concurs, în format MP3.
 
5 premii
 
Concurenții vor prezenta pe scena festivalului două melodii folk. Cântecele prezentate trebuie să fie interpretate în limba română. Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului. Juriul va ţine cont de interpretare, compoziţia muzicală, prezenţa scenică, impresia artistică şi originalitatea. Vor fi acordate un număr de cinci premii. Este vorba Trofeul „Mediaş-Cetate Seculară” care este în același timp și Premiul I,  al cărui câștigător va primi și suma de 2.000 lei, Premiul II în valoare de 1.500 lei, Premiul III în valoare de 1.000 lei, Premiul Special al Juriului de 700 lei şi Premiul de Popularitate în valoare tot de 700 lei. Totodată se vor mai acorda alte premii acordate de sponsori şi colaboratori. Solistul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.
 
Festival de tradiţie
 
Început în anul 1974, Festivalul Concurs „Mediaş-Cetate Seculară” a reprezentat locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din municipiul Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească. Printre aceştia s-au numărat Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare şi Emeric Imre.
    Trimite prin e-mail