luni, 10 iulie 2023

Publicat la 7/10/2023 09:55:00 p.m. de

3 variante posibile pentru preluarea Stadionului Gaz Metan de către Primăria Mediaș

Primăria Mediaș dorește să preia Stadionul Gaz Metan. În acest sens, primarul Gheorghe Roman a trimis o solicitare către societatea Transgaz prin care solicită un punct de vedere al acesteia cu privire la modalitatea în care municipalitatea ar putea prelua clădirile din incinta Stadionului Gaz Metan. Societatea Transgaz a oferit un răspuns la solicitarea municipalității prin care se arată interesată de propunerea primită și spune că vede trei posibilități prin care acest lucru s-ar putea întâmpla.
 

Primăria Mediaș dorește să preia Stadionul Gaz Metan. În acest sens, la sfârșitul lunii trecute, primarul Gheorghe Roman a trimis o solicitare către societatea Transgaz prin care solicită un punct de vedere al acesteia cu privire la modalitatea în care municipalitatea ar putea prelua clădirile din incinta Stadionului Gaz Metan. Scopul este acela de a oferi condiții optime pentru cei 410 sportivi care activează în cadrul ACS Mediaș, iar echipa mare a clubului să își poată disputa meciurile din campionatul Ligii a III-a. „Cu pași siguri, Asociația Club Sportiv Mediaș 2022 a reușit să promoveze în Liga a treia încă din primul an de la înființare, ceea ce ne dă speranțe că drumul acestei echipe va fi unul de succes. În cadrul asociației activează un număr de 410 sportivi, copii din Mediaș și implicit ai multor angajați ai societății dumneavoastră, care ar trebui să beneficieze de condiții optime în vederea desfășurării antrenamentelor și competițiilor sportive. În calitate de primar, susțin mișcarea sportivă medieșeană și apreciez efortul sportivilor de a obține rezultate performante, însă toate acestea sunt în strânsă legătură cu accesul la o bază materială sportivă adecvată. Față de situația actuală, în care municipiul Mediaș deține în proprietate publică terenul de fotbal și terenul de sub construcții, iar Transgaz deține în proprietate construcțiile, vă rugăm să vă exprimați punctul dumneavoastră de vedere cu privire la modalitatea de preluare de către Municipiul Mediaș a imobilelor aparținând societății din incinta Stadionului Municipal Mediaș”, se arată în solicitarea semnată de către primarul Gheorghe Roman.
 
3 variante de lucru
 
La începutul acestei săptămâni a venit și răspunsul din partea companiei Transgaz. Societatea de transport gaze naturale se arată interesată de propunerea primită și spune că vede trei posibilități prin care acest lucru s-ar putea întâmpla. „Apreciem implicarea și preocuparea dumneavoastră de susținere și dezvoltare continuă a mișcării sportive medieșene, iar ca urmare a solicitării dumneavoastră numărul 11706/30.06.2023, formulate prin adresa sus amintită, vă comunicăm că suntem interesați de propunerea dumneavoastră de preluare de către Municipiul Mediaș a imobilelor aparținând SNTGN Transgaz SA din incinta Stadionului Gaz Metan Mediaș, sens în care va prezentăm posibilitățile în care considerăm că se poate soluționa cerința. Este vorba despre vânzarea cumpărarea construcțiilor și echipamentelor/instalațiilor aferente Stadionului Gaz Metan Mediaș care presupune evaluarea elementelor de activ la valoarea de piață, evaluare efectuată de un evaluator atestat ANEVAR, un posibil schimb de imobile reciproc avantajos, sau preluarea Stadionului Gaz Metan Mediaș de către o autoritate a statului (prin vânzare/cumpărare și/sau schimb de imobile) și transmiterea administrării acestuia Primăriei Municipiulul Mediaș”, se arată în adresa societății Transgaz către Primăria Mediaș.
 
Întâlnire între părți
 
Reprezentanții Transgaz mai menționează în răspunsul trimis către Primăria Mediaș că lucrurile ar trebui discutate în cadrul unei întâlniri comune. „Totodată menționăm că ar fi utilă stabilirea unei întâlniri comune în cadrul căreia să discutăm amănuntele referitoare la flecare din variantele de mai sus, cât și în vederea prezentării situației juridice a imobilelor deținute de SNTGN Transgaz SA, față de care vă manifestați interesul. În speranța bunei colaborări așteptăm cu interes opiniile dumneavoastră cu privire la propunerile prezentate, sens în care vă rugăm să ne transmiteți o perioadă pentru stabilirea de comun acord a unei întâlniri”, mai spun reprezentanții Transgaz.
La rândul său, primarul Gheorghe Roman a reacționat prin intermediul paginii sale din rețeaua de socializare Facebook. Edilul spune că urmează să se stabilească o întâlnire în care să se discute variantele propuse. ,,Am făcut un prim pas pentru preluarea imobilelor Transgaz din incinta stadionului Gaz Metan. Urmează să stabilim o întâlnire de comun acord în care să discutam fiecare variantă propusă”, a explicat primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail