marți, 25 aprilie 2023

Publicat la 4/25/2023 11:54:00 a.m. de

Europarlamentarul Daniel Buda, la Jucu: „Agraria aduce an de an, în întâmpinarea fermierilor soluții adaptate pentru o agricultură performantă de care avem cu toții nevoie!”

 

Europarlamentarul Daniel Buda a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgul Internațional de Agricultură Agraria, a cărei ediție s-a desfășurat în acest an în localitatea Jucu. Potrivit eurodeputatului clujean, evenimentul este unul emblematic pentru agricultura europeană.

Foto Facebook Daniel Buda

De peste 25 de ani, AGRARIA – Târgul Internațional de Agricultură, industrie alimentară și zootehnie, oferă soluții adaptate pentru o agricultură performantă.

Ediția cu numărul 27 s-a desfășurat în acest an în perioada 21-24 aprilie, la Jucu, în județul Cluj.

„Am avut deosebita plăcere de a participa și în acest an la AGRARIA – Târgul Internațional de Agricultură, industrie alimentară și zootehnie. Fiecare ediție AGRARIA reprezintă un prilej bun pentru ca fermierii din toată țara să se informeze asupra noilor tehnologii, practici durabile și să preia desigur, unii de la alții exemple de bune practici”, a notat recent eurodeputatul clujean Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean a abordat o serie de teme acute pentru agricultură și de prim interes pentru fermierii români, precum problema importului de cereale sau criza laptelui, care se află la un minim istoric raportat la prețul de producție, accesarea fondurilor europene și nevoia unor proceduri simplificatesistemele de irigații ori depozitarea cerealelor.

„Cercetarea și inovarea fac parte din premisele progresului în privința tuturor provocărilor cu care se confruntă sectorul agricol și zonele rurale. Astfel, dezbaterile privind investițiile în tehnologiile moderne, de calitate, digitalizarea agriculturii dar și alternativele fertilizării organice vs fertilizarea convențională au fost extrem de importante și bine venite.

AGRARIA aduce an de an, în întâmpinarea fermierilor soluții adaptate pentru o agricultură performantă de care avem cu toții nevoie!

Evenimentul rămâne o platformă de comunicare optimă pentru fermieri și mă bucur că am reușit să mă aflu printre ei, să dezbatem împreună problemele cu care se confruntă, într-un context în care comunicarea și exprimarea fermă a nevoilor ajută la luarea deciziilor corecte pentru a-i sprijini”, a semnalat Daniel Buda.

Potrivit eurodeputatului, în ciuda tuturor provocărilor și a creșterii generale a prețurilor, tehnologia din agricultură este mult mai accesibilă ca preț pentru fermieri în prezent, comparativ cu cinci ani în urmă.

    Trimite prin e-mail