marți, 25 aprilie 2023

Publicat la 4/25/2023 12:44:00 p.m. de

Liceul Teoretic Axente Sever a organizat Ziua Porților Deschise

 
 
Liceul Teoretic Axente Sever și-a deschis din nou porțile către viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a. Unitatea de învățământ a invitat elevii din municipiul Mediaș și din împrejurimi să îi treacă pragul în cadrul popularei activități Licean pentru o zi. Cadrele didactice și elevii liceului și-au luat în serios rolul de gazdă pentru viitorii absolvenți și de ce nu, viitori axentiști. La rândul lor, oaspeții au apreciat spațiul verde mai mult decât generos de care dispune liceul medieșean, corpurile de clădire ale unității de învățământ și nu în ultimul rând surprizele liceenilor axentiști.
 
Experimente și concursuri
 
Elevii claselor a VIII-a au participat în mod direct la experimentele desfășurate în cabinetele de chimie, fizică și biologie, au participat la activități în cabinetele de informatică, limba română și geografie și au testat aparatura din sala de fitness de la subsolul corpului de clădire C. De asemenea, în sala de sport și-a făcut simțită prezența echipa de majorete a liceului, care a încântat publicul prezent prin vitalitatea și energia de care au dat dovadă. Cred că elevii claselor a VIII-a au fost foarte încântați. Cu acest prilej oaspeții noștri au simțit ce înseamnă să fie liceeni pentru o zi și au aflat oferta educațională a Liceului Teoretic Axente Sever. Putem spune că a fost o zi deosebită, plină de emoții și de bucuria revederii dintre foștii elevi, actuali axentiști și actualii elevi ai școlilor gimnaziale”, spune Anamaria Agîrbiceanu, Directorul liceului medieșean.
 
Oferta educațională
 
Pentru anul de învățământ 2023-2024, Liceul Teoretic Axente Sever are în oferta sa educațională un număr de șapte clase. Astfel la profilul real, absolvenții claselor a opta pot opta pentru o clasă de Științele Naturii intensiv Engleză, o clasă de Științele Naturii și o clasă de Matematică Informatică intensiv Informatică. La profilul uman există două clase de Filologie intensiv Engleză și o clasă de Științe Sociale, iar pentru profilul vocațional există specializarea de Instructor Sportiv.
    Trimite prin e-mail