miercuri, 8 februarie 2023

Publicat la 2/08/2023 04:45:00 p.m. de

Înscrieri la concursul „Vis Muzical“

Au început înscrierile la Concursul județean de muzică-vocal instrumentală ,,Vis muzical“ ediția 2023. Acesta se va desfășura la Sala Traube în data de 10 martie și se adresează elevilor cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 19 ani. Organizatorii au pregătit patru secțiuni de concurs: pian individual, muzică folk ( individual, duet și grup), muzică populară (individual, duet, grup și instrumentală), respectiv muzică ușoară (individual și duet).
 

Concursul ,,Vis Muzical’’ este înscris în Calendarul Concursurilor Județene organizate de Palatul Copiilor  și Clubul Copiilor din Județul Sibiu. Pot participa elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din Judeţul Sibiu cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică.
 
4 secțiuni
 
Concurenții vor participa cu o singură  piesă muzicală, individual, duet sau grup și pot participa la toate secțiunile din concurs. Acestea sunt Pian individual, Muzică folk, individual, duet și grup, Muzică populară, individual, duet, grup și instrumentală, respectiv Muzică ușoară,  individual și duet. Organizatorii au pregătit premii pe categorii de vârstă. Astfel, vor fi premiați elevii din clasele  0 – IV, V – VIII respectiv IX – XII.
 
Juriu specializat
 
Concursul Județean de Muzică Vocal – Instrumentală ,,Vis Muzical’’ se va desfășura în data de 10 Martie 2023, începând cu ora 16:00 la Sala Traube din municipiul Mediaș. Jurizarea se va face în timpul desfășurării recitalurilor, iar ca urmare a acesteia, rezultatele vor fi afișate și pe paginile de Facebook, Vis Muzical și Clubul Copiilor Mediaș. ,,Juriul va fi format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu. Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional, calităţile vocale la soliştii vocali, calitatea repertoriului, stilul interpretativ, dicţia, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret, respectiv ținuta scenică“, a explicat profesorul Claudiu Șimon, organizatorul concursului ,,Vis Muzical“.
 
Reguli generale
 
Participanții la concurs trebuie să trimită negativele cântecelor pe adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com, împreună cu fișa de înscriere. Fiecare solist sau grup, va interpreta un singur cântec, iar muzica şi textul pieselor trebuie să fie adecvate vârstei interpretului/interpreţilor. Necesarul tehnic, respectiv sonorizare, microfoane și pianul digital electronic, vor fi puse la dispoziţie de către organizatori. De asemenea, participanţii vor fi prezenţi în sală cu cel puţin 20 minute înainte de ora intrării în concurs.  Fişele de înscriere se pot trimite în perioada 1 Februarie - 1 Martie 2023, iar înscrierile după această dată nu vor mai fi luate în considerare.
 

 

    Trimite prin e-mail