miercuri, 8 februarie 2023

Publicat la 2/08/2023 01:38:00 p.m. de

Drama fostului fotbalist al lui Gaz Metan Mediaș, Eric de Oliveira. Riscă să îi fie amputat un picior

Brazilianul Eric de Oliveira este considerat la ora actuală ca cel mai bun marcator străin din istoria fotbalului românesc.


A venit în România de la o echipă regională din Brazilia, CA Metropolitano, la Gaz Metan Mediaș, pe care a ajutat-o să promoveze în prima divizie. Primul său meci în Liga I a fost în 27 iulie 2008, contra Oțelului Galați, meci disputat la Mediaș și încheiat cu scorul de 2 – 2.

Acum, ajuns la 37 de ani, Eric de Oliveira trăiește la Mediaș dar are probleme foarte grave de sănătate. Din cauza acestor probleme Eric a fost nevoit să agațe ghetele în cui, din anul 2021.
A vorbit despre problemele sale într-un interviu pentru GSP.

„Mă așteptam să merg la doctor și apoi să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și din momentul ăla eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal am intrat în depresie!” a spus Eric de Oliveira pentru GSP.

În ciuda drumurilor făcute la numeroși medici, Eric de Oliveira nu a reușit să afle un diagnostic exact pentru boala de care suferă.
”E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori până acum. Apoi mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante. Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire” a declarat el.

„Am dat o grămadă de bani pe la doctori. În zadar!”

„Du-te acolo, Eric!”, „Mergi acolo, Eric!”. Așa îmi spunea lumea. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! Am fost la un meci la Slobozia și brusc am simțit probleme și la piciorul drept… Trebuie să merg în străinătate la un control. Să vedem” a mai spus Eric de Oliveira pentru GSP.
Întreg interviul îl puteți citi AICI.
    Trimite prin e-mail