marți, 4 octombrie 2022

Publicat la 10/04/2022 09:23:00 a.m. de

Regal automobilistic pe Hula Baznei

62 piloți de curse au luat parte, duminică, la Cupa Mediașului la viteză în coastă. Competiția care s-a desfășurat pe Hula Baznei a fost cea de-a VII-a etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2. Câștigătorii au fost premiați duminică seara în cadrul unei festivități care a avut loc în Piața Corneliu Coposu. Evenimentul sportiv a fost organizat de Primăria Municipiului Mediaș și Federația Română de Automobilism Sportiv.

Sâmbăta trecută, medieșenii au venit în număr mare în zona centrală a orașului să vadă mașinile de curse, dar și să îi cunoască pe piloți. În Piața Corneliu Coposu au fost programate verificările administrative și tehnice inițiale ale mașinilor de curse, urmate de fotografiile oficiale ale participanților. În aceeași locație a avut loc duminică seara festivitatea de premiere a câștigătorilor.
 
Interes ridicat
 
Duminică, pe Hula Baznei a avut loc cea de-a șaptea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2. Programul zilei a cuprins o manșă de recunoaștere, două antrenamente și două manșe de concurs. Vremea neprielnică, cu reprize de ploaie, urmate apoi de cer senin, a pus probleme concurenților, iar mai mulți piloți au ieșit în decor. În mai multe cazuri, datorită avariilor suferite de autoturisme, aceștia au fost nevoiți să abandoneze. Ploaia nu i-a speriat în schimb pe medieșeni care au fost prezenți în număr mare pe tot parcursul zilei pe Hula Baznei, din dorința de a vedea la lucru mașinile de curse.
 
Trafic închis
 
Circulația rutieră a fost închisă în data de 2 octombrie, între orele 8:00 – 19:00, pe Drumul Național 14A, pe sectorul de drum cuprins între strada Nucului și ieșirea din municipiul Mediaș spre Târnăveni, pe perioada desfășurării sesiunilor de antrenament, recunoaștere și concurs, iar rutele ocolitoare care vor putea fi folosite de participanții la trafic au fost semnalizate corespunzător. În intervalul orar 11:45 – 12:45, circulația rutieră în această zonă a fost redeschisă parțial.

În ciuda vremii nefavorabile și extrem de capricioase, peste 600 de persoane au urmărit duminică, 2 octombrie 2022, cea de-a șaptea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, organizată la Mediaș de către Primăria Municipiului Mediaș și Federația Română de Automobilism Sportiv.
La manifestare au luat startul 62 de piloți țară și străinătate, reprezentanți ai cluburilor și echipelor de top ale automobilismului sportiv.
Festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de-a șaptea etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă la Mediaș a avut loc în Piața Corneliu Coposu, după încheierea celor două manșe de concurs. „King of the Hill“ a fost desemnat Octavian Ciovică, cel care a realizat cel mai bun timp al traseului– 1:33.258.
Adresăm sincere felicitări participanților și mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei manifestări la Mediaș, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie. Cerem scuze medieșenilor și celor care au tranzitat orașul nostru pentru disconfortul creat.“, a transmis Primăria Mediaș.

    Trimite prin e-mail