marți, 11 octombrie 2022

Publicat la 10/11/2022 03:53:00 p.m. de

Derbi de Liga IV. ACS Mediaș – Inter Sibiu, pe Sparta

ACS Mediaș și Inter Sibiu se întâlnesc sâmbătă 15 octombrie, de la ora 11, pe terenul Sparta, în derbiul Ligii a IV-a. Fără greșeală în primele 6 etape, cele două echipe au maxim de puncte în acest moment, medieșenii fiind lideri grație golaverajului superior, plus 52 față de plus 45 cât a reușit până acum Inter Sibiu.


Câștigătoarea în derbiul de sâmbătă se va distanța în fruntea clasamentului și va deveni prima favorită la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Ținând cont de importanța partidei, conducerea clubului medieșean și-a dorit ca duelul se desfășoare pe Stadionul Gaz Metan, însă a renunțat la idee datorită costurilor mari de organizare. „Meciul de sâmbătă împotriva echipei Inters Stars Sibiu se va desfășura pe terenul Sparta începând cu orele 11:00. Închirierea stadionului Gaz Metan presupune niște costuri pe care momentan nu ni le permitem. Suntem convinși că pe viitor o să găsim mai multă deschidere. Facem un apel către suporterii medieșeni, pe care îi invităm să fie alături de noi sâmbătă pentru a susține echipa orașului!“, a transmis ACS Mediaș.
 
Victorie în deplasare
 
ACS Mediaș abordează derbiul Ligii a IV-a cu încredere, mai ales după o nouă victorie la scor, în deplasare, 7-1 cu „lanterna“ CS Orășenesc Copșa Mică. Practic, noua echipă a Mediașului și-a continuat parcursul de metronom în campionat, bifând al șaselea succes consecutiv. La sfârșitul săptămânii trecute, gruparea pregătită de Dumitru Solomon și Doru Dudiță a început partida în formula: Paul Florea, Sebastian Bîrsan, Cristian Avram, Paolo Stan, Bogdan Jica, Lucian Noian, Raul Ignat, Alexandru Socaci, Sorin Zomant, Giuliano Țili și Cristian Pajco.
 
Cum s-au marcat golurile
 
Formația gazdă a deschis scorul încă din minutul 5 prin Virgil Goia, iar egalarea a venit în minutul 35 grație reușitei lui Bogdan Jica. Chiar înainte de pauză, medieșenii au preluat conducerea prin reușita lui Lucian Noian din minutul 45. În partea a doua a jocului, formația din Mediaș a mai bifat încă cinci reușite. În minutul 55, Adrian Zomant a ridicat scorul la 3-1, iar în minutul 75 Bogdan Jica reușește dubla. Golul cinci a fost marcat de Giuliano Țili în minutul 85, iar cu două minute înainte de final Andrei Bîrsan, intrat pe parcursul meciului, a marcat pentru 6-1. Scorul final a fost stabilit în minutul 90, grație unui gol reușit de Alexandru Socaci.
 
Locul 1 la golaveraj
 
În urma victoriei de la sfârșitul săptămânii trecute, medieșenii au acumulat șase victorii în tot atâtea partide disputate și au un golaveraj excelent. ACS Mediaș a înscris 56 de goluri și a primit doar 4. Formația lui Dumitru Solomon și Doru Dudiță rămâne astfel pe prima poziție a clasamentului la golaveraj. AFC Inter Stars 2020 Sibiu are tot punctaj maxim după primele șase etape, însă a reușit să marcheze 49 goluri și a primit 4. Astfel medieșenii au +52 la golaveraj, iar sibienii +45.
 
Golgheteri

După 6 runde, trei marcatori din primii patru ai Ligii a IV-a sibiene sunt medieșeni. Clasamentul golgheterilor este condus de Cristian Pajco (ACS Mediaș), cu 16 goluri, acesta fiind urmat de interistul Adi Greavu, cu 10 reușite, apoi de medieșenii Giuliano Țili - 9 goluri și Lucian Noian - 8 goluri.   

ACS Mediaș deține și recordul de goluri pe meci, în acel 18-2 cu FC Agnita din chiar prima etapă, și a înregistrat cea mai mare diferență de scor din acest sezon, 17-0 cu FC Tălmaciu.
 
Rezultate etapa a 6-a
 
FC Dumbrăveni - FC Agnita 3-4 (1-1)
ACS Păltiniș Rășinari - ACS Leii Șura Mică 5-2
Sparta Mediaș - FC Avrig 2-4
AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu - ACS Bradu 2-2 (1-1)
FC Tălmaciu - LSS Voința Sibiu 3-1 (1-0)
CSO Copșa Mică - ACS Medias 1-7 (1-2)
FC Inter - Unirea Miercurea-Sibiului 6-0

CLASAMENT



    Trimite prin e-mail