marți, 11 octombrie 2022

Publicat la 10/11/2022 01:15:00 p.m. de

Sibienii au terminat pe doi la Cluj. Titlul se decide la Raliul Brașovului

La bordul Skodei Fabia Rally 2, mașină preparată de AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition, sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au făcut un raliu excelent la Cluj, terminând pe locul secund și reușind să acumuleze puncte prețioase. Rămân în fruntea Clasamentului General, înaintea ultimei etape, la o diferență de doar 3,2 puncte de Simone Tempestini – Sergiu Itu. Clujenii s-au impus pentru a 5-a oară în raliul de casă, în weekend, și au nevoie de o clasare în Top 5 la Raliul Brașovului pentru a-și asigura titlul național din acest an.
 
foto: facebook/Raliul Clujului

La Cluj, sibienii au câștigat trei probe speciale în Raliul Clujului din cele 8 cu o lungime totală de 130 kilometri. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început raliul cu o victorie pe speciala Măguri Răcătău, probă pe care s-au impus și la a doua trecere. Astfel, după prima zi din Raliul Clujului, echipajul sibian se afla pe locul secund, la 10,2 secunde în spatele liderului.
În ziua a doua, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au avut un parcurs rapid și constant care s-a încheiat cu victoria în Power Stage, ultima probă a raliului, și bonusul de 5 puncte pentru această performanță. După cele 8 probe speciale, Sebastian Barbu a terminat pe locul secund, dar, cu un total de 274 de puncte, pilotul sibian își păstrează prima poziție în clasamentul general, la 3,2 puncte în fața lui Simone Tempestini.
 
Am reușit cel mai bun, rapid și constant parcurs la un raliu de asfalt la care am participat până acum. În plus, am reușit să câștigăm în Power Stage, ceea ce arată clar că munca noastră, a tuturor oamenilor din echipă dă rezultate. Ne păstrăm prima poziție la general, dar din păcate nu am obținut rezultatul care să ne liniștească în lupta pentru titlul național absolut, lucru care va face ca Raliul Brașovului să fie etapa decisivă. A fost un sezon foarte echilibrat și acum vreau doar să le mulțumesc tuturor celor implicați în povestea aceasta, pentru că fără ei nu reușeam nimic. Am terminat etapa de la Cluj pe podium și acum ne pregătim pentru etapa de la Brașov”, a spus Sebastian Barbu.
 
Conform regulamentului se vor lua în calcul cele mai bune 7 rezultate ale sezonului, iar titlul se va decide în TESS Rally Brașov ultima etapă a sezonului 2022 fiind programată în perioada 28 – 30 octombrie.
 
Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: ARC Stake, Gorgandin, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, #Mindsoft, Geometrica Architects, P1, #Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL și #FcCompetition.
    Trimite prin e-mail