joi, 3 martie 2022

Publicat la 3/03/2022 04:57:00 p.m. de

Din iunie, zbor direct din Cluj-Napoca spre Atena. Vezi frecvența zborurilor

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță debutul zborurilor directe spre Atena, începând din sezonul de vară 2022.

În data de 17 iunie 2022, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu Cluj vor debuta zborurile regulate sezoniere spre Atena, operate de către compania aeriană Animawings, scrie Monitorul de Cluj.
Atena reprezintă cea  de-a 7-a destinație din Grecia disponibilă de pe Aeroportul Internațional Cluj, în sezonul de vară 2022, alături de Creta – Chania, Creta-Heraklion, Mykonos, Rhodos, Skiathos şi Zakynthos.
Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu o singură frecvenţă săptămânală, zborurile vor începe în 17 iunie și vor dura până în 23 septembrie. Zborul spre Atena va pleca în fiecare vineri de la ora 19:10 din Cluj-Napoca, iar zborul retur este programat tot vinerea cu plecare la ora 21:50 din Atena.
Atena este una dintre cele mai impresionante capitale europene care fascinează prin abundenţa obiectivelor turistice şi istorice. Capitala Greciei este cunoscută pentru vestigiile arheologice, muzeele şi zonele pline de istorie şi mit de jur împrejur, dar şi pentru plajele pe care le oferă turiştilor.
Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos este situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei, este cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană care se stabileşte astăzi de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii, va aduce mai multe posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume.
„Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”, a declarat Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj
„Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire”, a transmis David Ciceo,  Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.
Aeroportul Internațional Atena este câștigătorul premiului ACI EUROPE 2021, pentru cel mai bun aeroport din Europa la categoria 25-40 de milioane de pasageri anual, acordat cu ocazia celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva, în cadrul căreia şi Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost desemnat în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual.
Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii privind acestea puteți regăsi  accesând site-ul www.animawings.com.

    Trimite prin e-mail