luni, 8 noiembrie 2021

Publicat la 11/08/2021 03:50:00 p.m. de

Cele 5.876 de tablete vor ajunge la elevi până la finalul anului

În prezența primarului Gheorghe Roman, a reprezentanților firmei câștigătoare, dar și a directorilor din cadrul municipalității, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș a fost semnat oficial contractul de achiziție aferent primului lot de produse din cadrul proiectului „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“.


În urma semnării acestui contract - „Tablete cu abonament la internet (24 luni) (Lot 1)“ vor fi achiziționate 5.876 de tablete școlare, de care vor beneficia elevi ai celor 13 unități de învățământ de stat gimnazial și liceal din municipiul Mediaș. Valoarea totală a achiziției este de 3.768.365,77 lei cu TVA. 
„Am semnat astăzi un contract pe fonduri europene nerambursabile care are ca scop achiziția unui număr de peste 5800 de tablete școlare și a unor echipamente necesare pentru desfășurarea activității didactice online. Apreciez că elevii noștri vor intra în posesia lor până la sfârșitul acestui an. Tot până la sfârșitul acestui an vom mai semna un contract pe fonduri europene nerambursabile, prin care vom achiziționa laptop-uri pentru toate cadrele didactice și table interactive pentru fiecare clasă. Valoarea celor două contracte depășește suma de 11 milioane de lei. Voi continua să găsesc surse de finanțare pentru sistemul de învățământ întrucât consider că investiția în pregătirea copiilor noștri este cea mai importantă investiție.
Le mulțumesc atât colegilor mei din Primărie, care s-au implicat în promovarea contractului, cât și reprezentanților instituțiilor de învățământ pentru buna noastră colaborare.“, a declarat primarul Gheorghe Roman.
Întregul proiect are o valoare totală de 11.950.623,60 lei, din care contribuția proprie a municipalității reprezintă 2%, adică 270.842,92 lei. În urma implementării acestui proiect, elevii și cadrele didactice din Mediaș vor beneficia de 5.876 de tablete pentru elevi, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, dar și 204 camere web, 282 de table interactive și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene.    
 
Principalul obiectiv al proiectului este dotarea celor 13 unități de învățământ de stat gimnazial și liceal din municipiu cu tablete, laptop-uri, table interactive, precum și cu alte echipamente IT care să asigure desfășurarea în bune condiții a activităților didactice on-line. 
    Trimite prin e-mail