sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Publicat la 11/06/2021 09:44:00 a.m. de

Victorie în prelungiri, în inferioritate numerică

Gaz Metan a încheiat turul de campionat cu o victorie, exact la timp pentru aniversarea lui Ilie Poenaru! A învins Chindia Târgoviște cu scorul de 1-0. Patricio Matricardi a marcat golul victoriei cu o lovitură de cap în prelungirile partidei. Alb-negrii au evoluat în inferioritate numerică în ultima jumătate de oră, după eliminarea lui Gabriel de Moura, care a văzut două cartonașe galbene și pe cel roșu. Sâmbătă, alb-negrii joacă un amical, la Mediaș, cu FC Hermannstadt, în condițiile în care campionatul este întrerupt în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale cu Islanda și Liechtenstein.
 

Gaz Metan Mediaș a avut prima ocazie a meciului de la Ploiești în minutul 6, atunci când șutul lui Nasser Chamed din afara careului de 16 metri a trecut puțin pe lângă poartă. Peste patru minute, portarul Octavian Vâlceanu a respins foarte bine șutul lui Daniel Florea. După o jumătate de oră de joc, portarul Chindiei a reținut șutul trimis de Vlad Morar. În ultimul minut al primei reprize, Răzvan Trif a șutat de la distanță însă mingea a lovit plasa laterală a porții apărate de Cătălin Căbuz.
 
Gol în prelungiri
 
Paul Iacob a avut prima oportunitate a reprizei secunde în minutul 47, însă nu a reușit să găsească cadrul porții după o lovitură de colț. În minutul 63, alb-negrii au rămas în inferioritate numerică. Gabriel de Moura l-a lovit pe Laurențiu Corbu într-un duel la mijlocul terenului, a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În minutul 75, șutul lui Răzvan Matiș de la distanță nu a găsit cadrul porții, iar peste alte patru minute Yuri Matias l-a imitat la cealaltă poartă. Gaz Metan a dat lovitura în primul minut al prelungirilor. Răzvan Trif a executat o lovitură liberă de pe partea stângă a terenului, Patricio Matricardi s-a desprins din marcaj și a trimis mingea cu capul în poartă.
 
Cadou în avans
 
La finalul partidei de la Ploiești, tehnicianul alb-negrilor a fost de părere că formația sa a obținut un succes important în economia clasamentului. Ilie Poenaru a mai spus că victoria este un cadou pentru aniversarea sa. Antrenorul își sărbătorește joi cea de-a 45-a aniversare. „Eu i-am rugat să-mi facă un cadou la etapa viitoare, ar fi minunat, dar îl primesc şi acum, e binevenit. Dumnezeu se pare că şi-a întors faţa către noi, pentru că la partida cu Academica Clinceni primim gol în minutul 92, acum reuşim să marcăm. Dar cred că e meritat pentru că am muncit, am fost foarte bine organizaţi, am dat dovadă de foarte multă concentrare, de caracter. În 10 oameni am reuşit să marcăm dintr-o fază fixă pentru că am lucrat şi ştiam că putem să-i surprindem la fazele fixe. E important în economia clasamentului şi a tot ceea ce vrem să facem, sunt importante cele 3 puncte. Şi jucătorii merită felicitări pentru cum s-au prezentat la acest meci“, a comentat Poenaru.
 
Amical cu FC Hermannstadt
 
Campionatul este întrerupt săptămâna aceasta în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale a României cu Islanda și Liechtenstein. Gaz Metan va disputa în această pauză competițională un joc de pregătire cu FC Hermannstadt. Acesta se va disputa sâmbătă, de la ora 11.30, la Mediaș. Următorul joc oficial pentru Gaz Metan, primul al returului, va avea loc în data de 22 noiembrie, de la ora 17.30, în deplasare cu CS Mioveni.
 
Bilanț la juniori
 
O victorie și două înfrângeri au fost rezultatele înregistrate în etapa de la sfârșitul săptămânii trecute a Ligii Elitelor, play-off, respectiv play-out, pentru echipele Gazului Metan. Astfel, formația sub 19 ani a fost învinsă cu scorul de 3-1 de CFR Cluj în prima etapă a play-off-ului, iar cea sub 17 ani a învins CFR Cluj cu scorul de 4-2, în play-out-ul competiției. De asemenea, formația sub 16 ani a cedat la limită, 1-0, în deplasare cu CS Mioveni, de asemenea în play-out-ul competiției. În ceea ce privește echipa feminină, aceasta a obținut o nouă victorie în Liga de junioare U15. Jucătoarele pregătite de antrenorul Constantin Hanc au învins cu scorul de 2-1 ACS Colţea 1920 Braşov, prin golurile reușite de Patricia Șerban și Mirabela Trofin.
    Trimite prin e-mail