miercuri, 28 aprilie 2021

Publicat la 4/28/2021 01:10:00 p.m. de

Școli redeschise total. Cu o condiție


Școlile cu procent de vaccinare de 100% al angajaților se pot redeschide total. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, ieri, în cadrul conferinței „Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizată la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Potrivit acestuia, în cazul vaccinării în procent de sută la sută, nu mai contează scenariul în care funcționează instituția. „Dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea ar putea să solicite celor care au competențe prezență fizică 100%, indiferent de scenariul în care funcționează acea școală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Ministrul a insistat așadar din nou asupra ideii redeschiderii școlilor. „Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar cu această excepție”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Până atunci, elevii se vor întoarce la școală pe 5 mai „în scenariile pe care le știm”, adică respectând rata de incidență din localitate, după cum a precizat premierul Florin Cîţu, la începutul săptămânii. (M. M.)
    Trimite prin e-mail