miercuri, 28 aprilie 2021

Publicat la 4/28/2021 01:02:00 p.m. de

Gaz Metan bifează 2 victorii consecutive

Gaz Metan Mediaș a învins FC Hermannstadt și Dinamo București în play-out și va întâlni pe teren propriu FC Argeș.


Alb-negrii au legat două succese consecutive în play-out. Marți după-amiază, formația lui Mihai Teja s-a impus în derby-ul județului cu scorul de 2-1, prin dubla semnată de Ricardo Valente. La sfârșitul săptămânii trecute, alb-negrii au surclasat, la Mediaș, Dinamo București, scor 4-1. Golurile au fost marcate de Ricardo Valente, Vlad Morar, Ronaldo Deaconu și Nasser Chamed. În urma acestor rezultate, Gaz Metan a acumulat 24 puncte și a urcat în partea superioară a clasamentului play-out-ului. 
Vineri după-amiază, de la ora 17.30, gaziștii joacă tot pe teren propriu cu FC Argeș.

Mâine 29 aprilie, runda se încheie cu meciurile Poli Iași – FC Viitorul (ora 14:30) și FC Dinamo 1948 - FC Voluntari (ora 17)
 
CLASAMENT LA ZI

1.  AFC Chindia Târgoviște   4      3      1       0     5-0     30
2.  FC Argeș                       4       2      1       1     5-2     27
3.  UTA Arad                       4       2      0       2     3-5     25
4.  GAZ METAN                  4      2       1      1     7-4     24
5.  FC Voluntari                   3       2      1       0     3-1     23
6.  AFC Astra Giurgiu           4       1      2       1     3-2     24
.....................................................................................
7.  FC Viitorul Constanța      3       1      0       2     1-2     19
8.  AFC HERMANNSTADT      4       1      0       3     3-7     16
9.  FC Dinamo 1948             3       0      1      2     1-5      15
10. Politehnica Iași              3       0      1       2     0-3     14
Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.
Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Dublă Valente

Gaz Metan a deschis scorul în minutul 20 al partidei cu FC Hermannstadt, după o fază fixă. Deaconu a executat foarte bine o lovitură de colț de pe partea stângă, iar Ricardo Valente a înscris cu o lovitură de cap din careul mic. Peste 5 minute, FC Hermannstadt a obținut o lovitură de pedeapsă, însă portarul Răzvan Pleșca a reușit să apere șutul lui Petrișor Petrescu. Același jucător a reușit apoi să marcheze în minutul 30 cu un șut din afara careului de 16 metri. Golul a fost inițial validat de centralul Radu Petrescu, la scurt timp a fost apoi anulat pentru ofside după consultarea cu tușierul, pentru ca peste încă un minut și jumătate să fie din nou validat. Tehnicianul Mihai Teja a intrat pe teren pentru a-i explica centralului că a fost ofside și a văzut cartonașul roșu, fiind trimis în tribune. În prelungirile primei reprize, Valente a reușit dubla. Atacantul portughez a marcat din nou cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă bătută foarte bine de același Deaconu. La 12 minute de la reluarea jocului, Drazen Bagaric a avut o ocazie de a marca, însă a șutat peste poarta apărată de Răzvan Pleșca. Niciuna dintre cele două combatante nu au mai avut apoi ocazii clare pe parcursul reprizei, iar partida s-a încheiat cu victoria la limită a gaziștilor.
 
Victorie clară
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Gaz Metan a surclasat Dinamo cu 4-1. Formația lui Teja a avut un penalty clar neacordat în minutul 3, atunci când Steliano Filip l-a lovit cu piciorul în cap pe Sergiu Ciocan, dar centralul Iulian Călin a dictat repunere din 6 metri. Gaz Metan a deschis scorul în minutul 14, atunci când Deaconu l-a deschis excelent pe Vlad Morar care a șutat și a deschis scorul. Peste doar un minut, Dinamo a avut șansa egalării, însă Adam Nemec a trimis mingea în bară din centrarea lui Deian Sorescu. În minutul 29, Ronaldo Deaconu l-a deschis foarte bine pe Ricardo Valente, care a dus scorul la 2-0. Peste doar patru minute, Deaconu a marcat și el. Acesta a șutat la rădăcina barei din afara careului de 16 metri și a dus scorul la 3-1. Dinamo a rămas în zece oameni în minutul 65, atunci când Andrei Blejdea a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Peste trei minute, portarul Răzvan Pleșca a reținut mingea șutată de Paul Anton din voleu după un corner. În minutul 82, Ricardo Valente a scăpat singur cu portarul, dar a tras în plasa laterală. În minutul 87, Steliano Filip l-a faultat în careul de 16 metri pe Romeo Roberto, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Nasser Chamed a executat lovitura de pedeapsă și a stabilit scorul final al întâlnirii, 4-1 pentru Gaz Metan.
 
O victorie și două remize
 
O victorie și două rezultate de egalitate este bilanțul obținut de echipele Gazului Metan la sfârșitul săptămânii trecute în Liga Elitelor. La U19, LPS Banatul Timișoara-Gaz Metan scorul a fost 1-10. Marcatori pentru alb-negrii au fost Ionuț Bobea și Denis Calo cu câte 3 goluri, iar Tudor Oltean Sebastin, Bîrsan, Cristian Maxim și Anthony Crăciun, au reușit câte un gol. La U17, scorul a fost egal, 1-1. Golul gaziștilor a fost marcat de Denis Ursu. Gaz Metan U16 a remizat în deplasare, scor 2-2, cu CS Unirea Ungheni 2018, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 2 din Liga Elitelor U16. Golurile formației pregătite de Florin Brătian au fost marcate David Belu și Raul Kovacs. Alb-negrii au condus cu 2-1 până în minutul 85, atunci când au fost egalați dintr-o lovitură de pedeapsă. Primul gol al formației gazdă a fost marcat de asemenea tot din penalty.

Etapa următoare: vineri 30 aprilie, ora 17:30 Gaz Metan Mediaș - FC Argeș; sâmbătă 1 mai - ora 15:00, UTA Arad - Chindia Târgoviște; duminică 2 mai, ora 13:30 AFC Astra Giurgiu - CSM Politehnica Iași, de la ora 16:00 FC Voluntari - AFC Hermannstadt, iar de la ora 18:30 FC Viitorul – FC Dinamo 1948
    Trimite prin e-mail