miercuri, 10 februarie 2021

Publicat la 2/10/2021 10:40:00 p.m. de Anonim

La un pas de moarte, din cauza vitezei

 


În doar câteva ore au avut loc două accidente pe DN 14, la mică distanță unul de celălalt.

Două evenimente rutiere s-au produs, sâmbăta trecută, pe Drumul Național 14, în zona Mediaș. Cauza a fost aceeași: neadaptarea vitezei la condițiile de carosabil umed. O femeie în vârstă de 63 ani, din județul Mureș, s-a răsturnat cu mașina la ieșirea din comuna Târnava spre Copșa Mică. La scurt timp, un medieșean în vârstă de 22 ani a pierdut controlul volanului la intrarea în oraș dinspre Sibiu, a ieșit în afara carosabilului și a lovit o rigolă.

Accident cu doi răniți

Sâmbătă seara s-a produs un nou accident grav pe DN 14, la intrarea în Mediaș dinspre Sibiu. Șoferul unui autoturism condus spre Mediaș, pe fondul vitezei neadaptate în curbă, în condiții de carosabil umed, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, lovind rigola de pe dreapta sensului de mers. ISU Sibiu a intervenit de urgență cu un echipaj SMURD, iar la fața locului a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. S-au acordat îngrijiri medicale pentru două persoane, dintre care un bărbat de circa 76 de ani a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Mediaș de către echipajul SMURD, conștient cu traumatism cranio facial și traumatism membre inferioare. SAJ Sibiu a avut la fața locului un echipaj tip B, care a acordat îngrijiri medicale unei femei în vârstă de 70 ani. Victima policontuzionată a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaș în stare stabilă.

Curbă periculoasă

În aceeași zi, câteva ore mai devreme, s-a produs un alt eveniment rutier pe Drumul Național 14, în zona localității Târnava. O conducătoare auto în vârstă de 63 ani, din județul Mureș, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, șoferița a scăpat nevătămată.



„Pe fondul vitezei neadaptate în curbă, pe un carosabil umed, o femeie în vârstă de 63 de ani, din județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism spre Mediaș, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Femeia se afla singură în autoturism“, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail