miercuri, 10 februarie 2021

Publicat la 2/10/2021 10:43:00 p.m. de Anonim

Copiii din Agârbiciu și Alma au de așteptat

Grădiniţa din satul Agârbiciu, comuna Axente Sever, este singura unitate de învăţământ din judeţ care nu şi-a redeschis porţile pentru cei 34 de copii, odată cu începerea semestrului II.

Dar nu din cauza pandemiei de COVID-19, ci din pricina lucrărilor neterminate, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, Constantin Dincă. „La Axente Sever, la grădiniţa din Agârbiciu, din cauză că lucrările începute de primărie pentru reabilitarea clădirii nu sunt finalizate, copiii nu au spaţiu fizic unde să meargă. Este vorba de 34 de copii“, a explicat Dincă, pentru AGERPRES.

Primăria comunei Axente Sever a asigurat IŞJ Sibiu că reabilitarea grădiniţei din satul Agârbiciu va fi gata până la finalul lunii februarie, în aşa fel încât copiii să revină în clădire.

Cele mai multe unităţi din judeţul Sibiu au început cursurile în sistem mixt, potrivit datelor IŞJ. Practic, în judeţul Sibiu, doar trei unităţi de învăţământ au început, luni, orele în scenariu roşu: şcoala şi grădiniţa din comuna Alma şi grădiniţa din Agârbiciu. La Alma, cei 69 de preşcolari şi elevi învaţă încă de acasă din cauza ratei infectării cu noul coronavirus, cea mai mare incidență din județ. (A.L.)

    Trimite prin e-mail