sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Publicat la 1/09/2021 04:55:00 p.m. de

„…să nu uităm că îmbrățișarea nu este doar cea fizică, ea este tot o formă de ajutor“

Cea de-a treia ediție a Campaniei Umanitare „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași“ a ajuns la final. 185 de plase cu alimente neperisabile, 150 de pâini, zeci de pungi cu dulciuri și suc, îmbrăcăminte pentru copii până în 14 ani, scutece, chiar un birou, un calculator, 3 telefoane și 2 tablete au ajuns la copii și persoane din familii cu o situaţie materială precară, din municipiul Mediaș, satul aparținător Ighișul Nou, precum și din localitățile Târnava, Dârlos și Ațel.

“A fost o campanie mai mult decât reușită, se cunoaște faptul că a fost a treia ediție, medieșenii și nu numai deja cunosc acțiunea, au încredere în noi și în părintele Flaviu Fleșer. Să nu uităm și că a fost un an atipic și situația financiară nu a fost una bună pentru mulți dintre noi“, arată Daniel Dăbăcan, președintele Asociației „Primește și Dăruiește”.

În cele două luni de campanie, voluntarii asociației au reușit, cu sprijinul celor care au donat bani și alimente, să distribuie 185 de plase cu alimente neperisabile, 150 de pâini, 60 de pungi cu dulciuri și suc, precum și 60 de cutii cu îmbrăcăminte și dulciuri pentru prichindei (1-14 ani), ultimele provenind dintr-o donație primită din Germania. „Am reușit să ajungem și la spital, la secția de pediatrie, am donat 10 pungi cu dulciuri și 10 prosoape, iar la neonatologie, cu ajutorul pompierilor medieșeni, am donat 28 de baxuri de scutece, 11 cutii mari de lapte praf, 30 de șampoane, 48 de pachete de șervețele umede și 40 bucăți de bureți de baie. În cadrul campaniei, am mai donat cu ajutorul oamenilor de bine un pătuț, un birou, un calculator, trei telefoane pentru trei copii cu rezultate bune la învățătură, un calculator și un birou. Tot în cadrul campaniei, cu ajutorul unei pizzerii am donat un brad de Crăciun, iar cu ajutorul altei pizzerii două tablete noi. De asemenea, am primit cu titlu de donație 2.000 de măști de protecție, fiecare beneficiar al campaniei primind câte un set de 10 bucăți, urmând ca restul de seturi să fie distribuite și în următoarele acțiuni“, dezvăluie Daniel Dăbăcan, „sufletul“ campaniei.

„Dacă la debutul campaniei spuneam că ne dorim să venim în sprijinul a 100 de persoane, acest lucru nu doar că a fost posibil, dar a fost chiar dublat. Îmi doresc să nu uităm că îmbrățișarea nu  este doar cea fizică, ea este tot o formă de ajutor. Mulțumim încă o dată din suflet tututor celor care au avut și au încredere în noi și în faptele noastre”, a declarat Daniel Dăbăcan.
 

Campania Umanitară “Îmbrățișează-i pe cei nevoiași” s-a desfășurat sub egida Asociației Primește și Dăruiește în colaborare cu Centrul Bisericesc "Sfântul Nectarie" Mediaș și este un gest firesc de solidaritate față de persoanele aflate în dificultate.

    Trimite prin e-mail