marți, 7 iulie 2020

Publicat la 7/07/2020 10:48:00 a.m. de

Vijelii, averse torențiale și grindină, până diseară


Administrația Națională de Meteorologie a lansat o nouă avertizare de vreme rea pentru județul Sibiu, fiind vizate intensificări susținute ale vântului și instabilitate atmosferică.


Astfel, astăzi 7 iulie, de la ora 12 la orele 22, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În același interval orar, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Mai mult, între orele 14 și 22, e COD PORTOCALIU în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei. Vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

    Trimite prin e-mail