marți, 9 iunie 2020

Publicat la 6/09/2020 08:40:00 p.m. de

Cum vom petrece VACANȚA în GRECIA? Ce se întâmplă dacă un turist se infectează cu COVID?


Autoritățile din Grecia sunt pregătite pentru a primi turiști din țările considerate sigure, în contextul pandemiei de coronavirus.


Deși numărul cazurilor a crescut în ultimele câteva zile, oficialii eleni nu sunt îngrijorați și asigură că s-au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea COVID-19. Ambasadorul României la Atena, George Ciamba, a declarat, într-un interviu pentru Știrile Digi FM, că în ultima perioadă a sporit numărul de testări pe aeroportul din capitala Greciei.
„Sunt mai multe zboruri decât erau înainte. Odată cu deschiderea aeroporturilor internaționale, din 15 iunie, cred că sunt temeri legate nu numai de turiști. Probabil că, odată cu creșterea numărului de curse, sunt atenți (grecii – n.r.) la o posibilă creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus”, a precizat George Ciamba.

Pasagerii care vin din zone sigure, cum ar fi România, NU vor fi testați
Pasagerii care vin din zone considerate fără risc nu vor fi testați, așa cum se întâmplă în cazul tuturor celor care ajung acolo în acest moment. Momentan, România este considerată țară sigură. Autoritățile elene își rezervă, totuși, dreptul de a testa prin sondaj pasagerii pentru coronavirus. Un test pozitiv echivalează cu 14 zile de carantină.

„Decizia este destul de clară. De luni vor redeschide aeroporturile și, în același timp, vor permite accesul cetățenilor care vin de pe aeroporturi considerate sigure. Într-un anumit moment, orice turist poate fi testat, nu neapărat de luni sau la fiecare avion. Cum va fi implementată (această testare aleatorie – n.r.) este problema lor și nu sunt convins că o vor face de la început”, a mai spus ambasadorul României în Grecia.
Ce se întâmplă dacă un turist român se infectează cu COVID-19 în Grecia?

Fiecare hotel are obligația de a avea o zonă pentru autoizolare, face parte dintre procedurile obligatorii transmise de autoritățile din turism. Există și ideea extinderii serviciilor medicale, în contextul în care, de multe ori, insulele nu sunt acoperite de servicii medicale de calitate. S-ar putea introduce diverse metode de asistență medicală, ar putea crește numărul doctorilor aflați la dispoziția turiștilor pe anumite insule, în anumite zone”, a precizat diplomatul român.

    Trimite prin e-mail