marți, 9 iunie 2020

Publicat la 6/09/2020 08:55:00 p.m. de

Ce ai voie să faci după 15 iunie? LISTA COMPLETĂ a măsurilor de relaxare


Noi măsuri de relaxare au fost anunțate astăzi de președintele Klaus Iohannis. După 15 iunie vor fi redeschise mall-urile, vor fi permise evenimentele private, mersul la sala de fitness sau la piscină exterioară. 


„Având în vedere că în ultima vreme, numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxare, adică unele restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie”, a anunţat preşedintele Iohannis

Se deschid mall-urile, grădinițele și piscinele

Printre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare după 15 iunie se numără deschiderea mall-urilor, a grădinițelor și creșelor private.
De asemenea, creşte numărul de participanţi la evenimentele private. Astfel, vor fi permise evenimente cu 20 de participanţi, organizate în interior şi evenimente cu 50 de participanţi, desfăşurate în exterior. Tot de pe data de 15 iunie va fi permis și mersul la sala de fitness.
Având în vedere că începe sezonul festival, se vor deschide și piscinele exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare, care vor fi puse la dispoziţia celor ce vor fi interesaţi.

Concediul în afara țării este permis

Măsuri de relaxare vor fi luate și în ceea ce privește izolarea, așadar românii pot părăsi țara pentru concediu sau alte activități.

Este important ca uşor-uşor să renunţăm la unele din măsurile de izolare, acolo unde este posibil. (...) S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem, şi noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relaţia cu statele unde numărul de îmbolnăviri este mic. Mai exact, unde numărul de noi îmbolnăviri, în ultimele 14 zile, este sub 5 cazuri la milion de locuitori, în media ultimelor 14 zile. Deocamdată, la acest criteriu obeictiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulţi concetăţeni ai noştri. Spre exemplu, nu se încadrează la relaxare, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări comunicările de la nivelul UE, şi acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun, vom reacţiona şi noi”, a mai anunţat Klaus Iohannis.

    Trimite prin e-mail