vineri, 9 februarie 2018

Publicat la 2/09/2018 02:32:00 p.m. de Anonim

Posibilități de finanțare pentru antreprenorii din județul Sibiu



Consiliul Județean a găzduit conferința de lansare a proiectului „Antreprenoriat prin inovare - dezvoltare inteligentă durabilă în Regiunea Centru - INOV@RE”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman - POCU/82/3/7/104174.

Proiectul este implementat în Regiunea Centru de către Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională (în calitate de lider) și partenerii: Consiliul Județean Sibiu, CIT-Irecson Centrul de Informare Tehnologică SRL și EU-ROM Training and Consultancy SRL.

„Fabrica“ de patroni

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului în regiunea Centru prin stimularea inițiativei antreprenoriale în rândul a 400 de persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), prin sprijinirea lor pentru înființarea de afaceri inclusiv prin oferirea unui suport financiar pentru 48 de afaceri prin oferirea de micro-granturi (sprijinul financiar/proiect de afacere este de aproximativ 33.000 euro).
Fiind orientat spre inovare, proiectul va stimula firmele să investească în activități inovatoare, precum și să formeze parteneriate public-private sau private-private, prin transfer de cunoștințe de la mediul public la mediul privat și invers. Acest efect va fi potențat de o schimbare la nivelul mentalității colective a comunităților din regiune per ansamblu, cu efect pe termen lung, prin promovarea unei imagini pozitive a zonei, asigurând în aceleași timp accesul și tratamentul egal și nediscriminatoriu al acestora.

Competivitate economică

La lansare au participat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, Oana Popa, director executiv Direcția Strategii, Proiecte, reprezentanți ai partenerilor din cadrul proiectului, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile și primari. „Prin proiectul lansat astăzi, sectorul nonguvernamental, mediul de afaceri și sectorul public creează premisele pentru ca județul Sibiu să facă încă un pas pe calea creșterii competitivității economice. Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre antreprenorii care vor beneficia de finanțare prin acest proiect să fie din județul Sibiu”, a spus Cîmpean. Perioada de implementare a proiectului este de trei ani, până în 14 ianuarie 2021. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 11,8 milioane de lei, din care cofinanțarea partenerilor în cadrul proiectului este de 113.000 de lei. Contribuția financiară a Consiliului Județean Sibiu este de 14.730,63 lei. (C.P.)
    Trimite prin e-mail