vineri, 9 februarie 2018

Publicat la 2/09/2018 02:33:00 p.m. de Anonim

Al treilea eşec pentru baschetbaliștii medieșeni în Liga I


CSM Mediaş a fost învinsă pe teren propriu de CSM Sighetu Marmaţiei.


Alex PÎNTEA

Baschetbaliştii Clubului Sportiv Municipal Mediaş au rămas fără victorie în faza semifinală a campionatului Ligii I. Formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa a fost învinsă, duminica trecută, pe teren propriu, de CSM Sighetu Marmaţiei cu scorul de 79-68. Diferenţa în acest joc s-a făcut în sfertul decisiv. Pentru CSM Mediaş, urmează confruntarea de pe terenul celor de la BC Athletic Constanța.

Repriză echilibrată

Confruntarea desfăşurată în Sala Sporturilor a început sub semnul echilibrului. Cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj, iar la finalul primului sfert formaţia vizitatoare a condus cu scorul de 18-17. Ostilităţile s-au desfăşurat de aceeaşi manieră şi în actul secund, iar CSM Sighetu Marmaţiei a avut avantaj minim la pauza mare, scor 41-39.

Învinşi în final

Lucrurile nu s-au schimbat nici la revenirea de la cabine. Formaţia gazdă a evoluat bine, iar la intrarea în actul decisiv a avut un avantaj de două puncte, scor 59-57, cu zece minute rămase din confruntare. CSM Mediaş s-a distanţat la patru lungimi la începutul celui de-al patrulea sfert, însă formaţia vizitatoare a crescut nivelul de intensitate al jocului şi a trecut la conducere, pe care nu a mai cedat-o apoi până la final. S-a încheiat 79-68 pentru formaţia din Sighetu Marmaţiei, iar CSM Mediaş a înregistrat al treilea eşec consecutiv în faza semifinală a campionatului Ligii I. Dominic Csender a fost cel mai bun marcator al medieșenilor, cu 24 de puncte, urmat de Sergiu Pop, cu 15 puncte, în timp ce Vlad Tincu a terminat confruntarea cu 12 puncte.

Echipa e în creştere

La finalul partidei pierdute duminică în Sala Sporturilor, tehnicianul medieşenilor a explicat că echipa sa este în progres. Mihai Popa a mai spus că jucătorii săi mai au de muncit pentru a putea face faţă la acest nivel. „A fost un meci greu, disputat, noi trebuia să depunem un mare efort ca să putem să facem față. După cum știți, nu avem talia necesară ca să facem față. Știam că cei de la Sighet sunt puternici, au mulți oameni mari, plus doi jucători americani foarte competitivi, cu mare calitate. Am reușit să facem față trei sferturi, mai mult decât data trecută. Suntem într-un progres, mai avem de muncit. M-a bucurat mult prestația lui Paul Adam, care face față din ce în ce mai bine”, a declarat Popa.
    Trimite prin e-mail