joi, 28 mai 2015

Publicat la 5/28/2015 11:47:00 a.m. de Anonim

Dezastru! S-a stins Gazul!

Neputinţă. Un meci în nota întregului sezon. După o agonie care a ţinut un retur întreg, ieri seară, Gaz Metan şi-a semnat singură condamnarea. 0-0 la Braşov, un rezultat cât o retrogradare. Coincidenţă sau nu, fix într-un an în care şi echipa de baschet a făcut-o lată. Coincidenţă sau nu, la scurt timp după schimbarea conducerilor celor doi finanţatori, Romgaz şi Transgaz. Mediaşul e trist. La fotbal, din toamnă, vedem Steaua şi Dinamo doar la televizor.


Autor: Alex PÎNTEA

Gruparea de pe Târnava Mare a retrogradat în Liga secundă. Gaz Metan a remizat 0-0 la Braşov, insuficient pentru a se menţine în prima ligă şi sezonul viitor. Concordia Chiajna a revenit de două ori în partida cu Petrolul Ploieşti, a câştigat cu scorul de 3-2 şi s-a salvat.
Alb-negrii au ratat mai multe ocazii în ultimul sfert de oră al partidei de sub Tâmpa, însă, din nefericire, nu au reuşit să înscrie golul izbăvitor care le-ar fi asigurat continuarea pe prima scenă a fotbalului românesc. 

Presiune

Gaz Metan şi FC Braşov au început partida de sub Tâmpa apăsate de presiunea imensă a rezultatului. În aceste condiţii, ocaziile au lipsit de ambele părţi. Lucrurile s-au animat atunci când, la Chiajna, Petrolul a reuşit să deschidă scorul, iar braşovenii au forţat în atac, conştienţi că au o şansă de a se salva. Lucrurile s-au calmat însă repede, după ce Adrian Cristea a egalat pentru ilfoveni, astfel că, la pauză, scorul a fost egal în ambele partide, iar alb-negrii erau în continuare deasupra liniei retrogradării.

Incapabili să înscrie

Scenariul s-a repetat în debutul reprizei secunde, atunci când Petrolul a marcat din nou la Chiajna, iar braşovenii aveau din nou şanse de salvare, cu condiţia să înscrie. Concordia a egalat însă foarte repede, iar lucrurile au revenit la normal. După încă un sfert de oră, în minutul 72, Pena - atacant introdus după pauză de tehnicianul Marius Baciu - a marcat pentru ilfoveni care urcau astfel deasupra liniei retrogradării. Rezultatul de la Chiajna i-a trezit în sfârşit pe gazişti care s-au aruncat în atac. Velazquez a avut şansa golului, însă lovitura sa de cap a trecut puţin peste poartă. În minutul 80, lovitura de cap a lui Azdren Llullaku a trecut puţin pe lângă poarta lui Mutu, pentru ca apoi, în minutul 83, acelaşi Llullaku să trimită tot cu capul, dar portarul braşovenilor a fost din nou la post. Finalul a fost unul trist pentru ambele echipe: au retrogradat împreună. La finalul sezonului trecut, Gaz Metan a jucat tot cu FC Braşov, doar că pe teren propriu, partida s-a încheiat la egalitate 1-1, iar ambele echipe s-au salvat atunci de la retrogradare.


Victorie în meciul direct

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a învins Concordia Chiajna cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Alex Munteanu şi Azdren Llullaku. Gaziştii au controlat prima repriză a partidei cu ilfovenii, iar Munteanu a deschis scorul în minutul 39. Dan Roman a trimis cu capul în transversală dintr-o poziţie de offside, mingea a ajuns la mijlocaşul gazist care a înscris din 6 metri. În minutul 63, acelaşi Roman a obţinut o lovitură de pedeapsă și Azdren Llullaku a şutat pe lângă poartă. Kosovarul s-a revanşat cinci minute mai târziu - a înscris cu o lovitură de cap după o centrare a lui Alex Munteanu.

După șapte sezoane

Gaz Metan va evolua din nou în Liga a II-a, după şapte sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc. Alb-negrii au promovat în anul 2008, sub comanda lui Cristian Pustai, iar în sezonul 2010-2011 au obţinut cea mai bună clasare, locul al şaptelea, care, în urma retrogradării Politehnicii Timişoara, i-a dus în Europa League. Mediașul a ajuns până în play-off, când Austria Viena i-a curmat visul european.
    Trimite prin e-mail