joi, 28 mai 2015

Publicat la 5/28/2015 12:00:00 p.m. de Anonim

Lecții (eco)logice în grădiniţele medieșene


ECO-SAL promovează colectarea selectivă a deşeurilor în rândul preşcolarilor din Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Operatorul de salubritate desfășoară o acțiune de promovare a colectării separate a deșeurilor de ambalaje în grădinițele din municipiul Mediaş. Pentru a se face mai bine înţeleşi şi pentru a le putea explica celor mici scopul campaniei, în fiecare unitate de învăţământ angajaţii ECO-SAL merg însoţiţi de trei mascote, fiecare reprezentând un tip de deşeuri, plastic-metal, hârtie şi sticlă. 

Și în zonă

Luna trecută, o acţiune similară s-a desfăşurat în unităţile de învăţământ din zona de nord a judeţului Sibiu, în fiecare dintre localităţile în care societatea operează.

Informaţii necesare

Campania care promovează colectarea selectivă a deşeurilor a ajuns pe rând și la fiecare grădiniţă din municipiul de pe Târnava Mare. Preşcolarilor le-a fost prezentat modul în care trebuie procedat cu fiecare tip de ambalaje, cum trebuie depozitate acestea, cum anume sunt colectate de către societate şi ce se întâmplă ulterior cu aceste deşeuri. În fiecare grădiniţă angajaţii ECO-SAL merg însoţiţi de trei mascote, fiecare reprezentând un tip de deşeuri, plastic-metal, hârtie şi sticlă. „Cu ajutorul a trei voluntari, care poartă costume reprezentând hârtia/cartonul, plasticul/metalul și sticla, mascote special create pentru a atrage atenția, sperăm să reușim să îi aducem pe copii mai aproape de scopul acțiunii noastre. Mascotele ne însoţesc în fiecare unitate de învăţământ pe care o vom vizita”, a explicat Anca Băra, purtătorul de cuvânt al operatorului de salubritate.


Educaţie timpurie

Scopul campaniei derulate de către societatea ECO-SAL este acela de informare a generaţiei tinere asupra importanţei colectării separate a deşeurilor, dar şi a impactului asupra mediului înconjurător. Ideea de bază este că educaţia în acest domeniu trebuie pornită de la cea mai fragedă vârstă. „Pentru că ne dorim ca acest proces atât de important pentru protecția mediul înconjurător să fie cunoscut de către generația tânără, dar și respectat, am stabilit vizite în fiecare unitate de învățământ din localitățile unde operatorul de salubritate își desfășoară activitatea. Astfel, prin prezentarea aspectelor importante ale colectării separate, determinăm tinerii să țină cont de separarea deșeurilor de ambalaje și îi învățăm să asocieze deșeurile cu culorile specifice fiecărui container”, conchide Băra.
    Trimite prin e-mail