joi, 28 mai 2015

Publicat la 5/28/2015 11:00:00 a.m. de Anonim

Amatorii de mişcare s-au mobilizat în scop caritabil | FOTO


Peste 160 de medieşeni, de toate vârstele, au alergat la ediţia din acest an a Crosului Binder. Competiția caritabilă are ca scop construirea unui loc de joacă.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Istvan BERTALAN

Duminica trecută s-a desfăşurat, la Mediaş, cea de-a V-a ediţie a Crosului Binder, având ca motto „Aleargă pentru tine şi aproapele tău !“. Crosul a fost unul caritabil, iar din fondurile strânse va fi amenajat un loc de joacă pentru copii în zona Binder.



Interes ridicat 

Peste 160 de medieşeni de toate vârstele au participat la Crosul Binder, competiţie organizată pe dealul cu acelaşi nume. Concurenţii au avut posibilitatea să alerge pe două trasee. „Ne bucurăm că lumea este receptivă, face mişcare, iar asta este foarte bine. Au fost două trasee, de 4 şi, respectiv, de 13 km, iar concurenţi am avut de la 3-4 ani până la persoane cu vârsta de peste 70 de ani. Am avut cinci categorii, masculin şi feminin, toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii, iar câştigătorii au primit cupe“, a precizat Dan Caba, organizator al competiţiei.


Eveniment caritabil

Din taxa de participare adunată, dar şi cu alte fonduri care vor fi strânse, se va contrui un parc de joacă din butuci, în zona Binder, din materiale eco şi prietenoase cu mediul. Ca şi model de parc şi de construcţie s-a luat parcul „La Butuci“ din Cluj-Napoca, inițiativa beneficiind de colaborarea Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc, care a realizat acel parc. Organizatorii competiţiei sportive au fost Asociaţia de Turism şi Ecologie „Dianthus“, în parteneriat cu Primăria Mediaş prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Turism, Sport şi Tineret şi cu sprijinul Hotelului BinderBubi Mediaş, Contrast Publicitate, magazinul naturist Eco-Life, Vitamina Marketing, magazinul Fan Sport şi Konsta Splendid Mediaș. 




Donaţii în cont

Persoanele care nu au ajuns duminica trecută la Crosul Solidarităţii Binder, dar vor să susţină proiectul comunitar de construcţie a parcului, o pot face printr-o donaţie în contul RO43 RNCB 0231 0195 2948 0001. Aceasta este deschis pe numele Asociaţiei de Turism şi Ecologie Dianthus la BCR Mediaș, cod fiscal: 7119395. 




    Trimite prin e-mail