sâmbătă, 26 octombrie 2013

Publicat la 10/26/2013 03:16:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Clătite cu caşcaval la cuptor

Clătitele cu caşcaval la cuptor sunt preferatele Mihaelei Conea, directoarea Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Mediaș. Pentru cititorii Monitorului de Mediaș, doamna Conea a împărtășit această rețetă savuroasă.


Clătite cu caşcaval la cuptor

Ingrediente (pentru 4 persoane): Aluat de clătite gata preparat. Pentru umplutură: 25 g unt, 2 linguri făină, 300 ml lapte, 20 g caşcaval tăiat cubulețe, sare, piper măcinat, 1 vârf de cuțit, boia, 2 gălbenuşuri bătute, ulei pentru uns forma. Pentru pane: 1 ou bătut, 50 g pesmet
Mod de preparare: Umplutura se prepară dinainte, la fel ca şi aluatul de clătite. Se pune untul într-o cratiță şi se topeşte pe baia de apă. Se adaugă făina şi se dunstuieşte în untul topit, amestecând într-una, circa 5 minute. Se încorporează laptele - puțin câte puțin, se amestecă bine cu telul şi se lasă să se îngroaşe la foc mic cam 30 de minute, amestecând din timp în timp. Se adaugă caşcavalul, se lasă să se topească, se condimentează cu sare, piper şi boia, se ia de pe foc şi se încorporează gălbenuşurile. Se toarnă compoziția într-o formă mai plată, unsă cu ulei (15x25 cm), şi se lasă să se răcească şi să se întărească. Se fac 8 clătite din aluatul deja preparat şi se taie umplutura în 8 bucăți (dreptunghiuri) egale.  Se-ncinge uleiul la circa 180gr., se aşează câte-o bucată de umplutură pe mijlocul clătitelor, se pliază ambele părți şi se ung cu oul bătut. Se pliază şi celelalte margini şi se ung şi ele cu ou. Se dau clătitele umplute prin ou (să fie bine acoperite) şi prin pesmet şi se prăjesc circa un minut şi jumătate, până ce se rumenesc, sau se dau la cuptorul încins în prealabil la 180 gr. C.

Poftă bună!


    Trimite prin e-mail