sâmbătă, 14 septembrie 2013

Publicat la 9/14/2013 12:04:00 p.m. de Anonim

Agricultori şcoliţi pe bani europeni

Locuitorii din zona de nord a judeţului Sibiu au şansa să participe la un program de iniţiere în meseria de lucrător în cultura plantelor, dar şi să se specializeze în antreprenoriat.


Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul lunii trecute, Asociaţia pentru Promovarea Potenţialului Rural PROCIVITAS din Alba Iulia a demarat proiectul „Dezvoltarea satelor din zona Podişul Mediaşului prin formare profesională“. Obiectivele
acestuia sunt facilitarea accesului la instruire în domeniul agricol pentru cel puţin 55 persoane din această zona geografică într-o perioadă de trei luni, dar şi creşterea gradului de informare a cel puţin 30 de persoane din zona de acoperire pe teme precum atestarea fermelor ecologice, atestarea produselor traditionale şi permacultura. Un alt obiectiv se referă la creşterea gradului de informare privind  modelele de bună practică şi anume reţele, târguri, vizite pentru cel puţin 20 de fermieri din zonă într-o perioadă de trei luni. „Pentru atingerea acestor obiective vor fi organizate, pentru locuitorii comunelor Bazna, Târnava, Blăjel, Dârlos, Brateiu, Alma, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, toate din judeţul Sibiu, şi Viişoara din judeţul Mureş, două serii pentru un program de iniţiere în meseria de lucrător în cultura plantelor şi o serie a programului de specializare «Competenţe antreprenoriale»“, a precizat Ana Nicoleta Buhoi, manager de proiect. Totodată, vor mai fi organizate două seminarii având ca teme „Permacultura şi avantajele participării la reţelele şi asociaţiile active în domeniul agriculturii“, respectiv „Atestare ferme ecologice şi atestare produse tradiţionale“, dar şi o vizită de lucru la ferme din zonă, precum şi participarea la un târg de produse tradiţionale sau produse naturale. Proiectul PROCIVITAS este finanţat în cadrul PNDR, Axa Leader 4.1, Măsura 111.
    Trimite prin e-mail