sâmbătă, 14 septembrie 2013

Publicat la 9/14/2013 12:37:00 p.m. de Redacţie

Victorie posibilă. Elevii lui Dulca întâlnesc, în deplasare, Corona Braşov

Gaz Metan are o partidă foarte importantă la Braşov. Fără victorie în acest sezon, gaziştii vor să spargă gheaţa pe terenul Coronei, o altă echipă care nu a cunoscut până acum gustul succesului. În pauza competiţională, gruparea de pe Târnava Mare a disputat trei partide de pregătire şi a înregistrat două înfrângeri şi o remiză.


Autor: Alex PÎNTEA

Ziua de mâine aduce o deplasare dificilă pe terenul unei formaţii care a reuşit un singur punct în actuala ediţie de campionat. În condiţiile în care nici fotbaliştii lui Cristi Dulca nu stau mai bine, cele trei puncte puse în joc sunt cruciale pentru ambele tabere. „Este foarte important pentru noi să luăm cele trei puncte în partida de duminică. Venim după o perioadă în care nu am pierdut de trei meciuri şi am întâlnit două formaţii puternice, Steaua şi FC Vaslui. Trebuie să ne conectăm mai bine la joc pentru a obţine victoria. Vom vedea dacă pauza competiţională a fost benefică. Noi am folosit aceste zile pentru a ne pune la punct cu pregătirea fizică“, a explicat tehnicianul medieşean.

Lipseşte Bawab

Alb-negrii au în continuare probleme de efectiv. Iordanianul Taher Bawab, care lipseşte deja de o bună bucată de timp, nu va evolua nici de această dată în tricoul Gazului. „În ceea ce îl priveşte pe Taher Bawab, încă îi persistă durerile la gleznă. El este sub tratament şi nu îl vom avea apt pentru acest meci“, a recunoscut Dulca. 


A revenit Bud

Gruparea de pe Târnava Mare are, însă, o soluţie nouă în atac, prin transferul lui Cristi Bud (foto). Acesta va îmbrăca pentru a treia oară tricoul Gazului, în condiţiile în care vrea să reintre în circuitul performanţei. „Pentru mine este o bucurie să pot să joc din nou în Liga I. Nu am reuşit să mă adaptez în Ungaria, acolo nivelul este mai slab. Faptul că am venit la Gaz Metan reprezintă cea mai bună soluţie pentru mine. În partida de duminică îmi doresc toate cele trei puncte. Ne aşteaptă cu siguranţă o partidă dificilă, însă dacă vom învinge la Braşov, iar apoi pe teren propriu Universitatea Cluj, punctele vor fi foarte bune pentru noi“, a comentat jucătorul.

Trei amicale

La sfârşitul săptămânii trecute, formaţia lui Cristi Dulca a disputat la Cluj-Napoca un joc de pregătire împotriva lui CFR. Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 6, prin Rui Pedro, iar până la pauză tabela de marcaj nu s-a mai modificat. Cu un sfert de oră înainte de final, Obiora a dublat avantajul clujenilor, iar Răzvan Avram a marcat golul de onoare pentru formaţia sa în minutul 88. Anterior, Gaz Metan a mai disputat alte două meciuri de verificare prilejuite de partidele echipei naţionale în campania de calificare la Mondialul din Brazilia. Astfel, gaziştii au fost învinşi la limită (1-0) de divizionara secundă Gloria Bistriţa, iar în prima partidă de verificare au înregistrat o remiză albă pe terenul formaţiei lui Edi Iordănescu, ASA Târgu-Mureş.
    Trimite prin e-mail