duminică, 30 octombrie 2011

Publicat la 10/30/2011 04:52:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Tocană de oaie cu cartofi

Gligor Scumpu, primarul comunei Bazna, ne invită în miezul bucătăriei autohtone, în mijlocul naturii, la un ceaun aburind a istorie.

Tocană de oaie cu cartofi

Ingrediente: 2 kg carne de oaie, 100 g untură, 600 g ceapă, 2 kg cartofi, 100 g roşii, 300 g ardei gras, boia de ardei (paprika), sare, piper, foi de dafin, chimen
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi cartofii. Carnea de oaie se curăţă bine de pieliţă şi grăsime şi apoi se taie în cuburi de 2 cm. Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în untură până devine aurie. Se adaugă boia, se amestecă şi apoi se pune carnea de oaie. Se sărează, condimentează şi se continuă fierberea, la foc domol. Când scade zeama se completează cu puţină apă şi se adaugă foile de dafin şi chimionul. Pentru a se pătrunde bine carnea, se amestecă din când în când şi se completează ceaunul cu apă. Se taie cartofii, ardeiul gras şi roşiile în cubuleţe. Când carnea este pătrunsă, se adaugă cartofii, ardeiul şi roşiile (bulionul) şi se lasă să fiarbă la foc încet până sunt gata. Poftă bună!


    Trimite prin e-mail