vineri, 22 martie 2019

Publicat la 3/22/2019 12:46:00 p.m. de Anonim

Gaziștii au două victorii din tot atâtea partide disputate în play-out


Formația pregătită de tehnicianul Edward Iordănescu a învins Dinamo București cu scorul de 2-1.

Partida disputată duminică seara a început de la 0-1, după ce Athanasios Papazoglou a marcat cu o lovitură de cap în minutul 4. Mario Rondon a egalat însă imediat, iar golul lui David Caiado din debutul actului secund a adus victoria formației sale. Duminică, Gazul ar putea juca o partidă amicală la Mediaș cu CFR Cluj, în condițiile în care campionatul este întrerupt în Liga 1.

Alex PÎNTEA

Tabela de marcaj s-a modificat după mai puțin de 5 minute din partida Gaz Metan - Dinamo. În minutul 4, Papazoglou a deschis scorul cu o lovitură de cap în urma unei centrări din corner a lui Dan Nistor. Gaz Metan a replicat imediat prin Rondon. Acesta a egalat în minutul 11, după o fază la capătul căreia mingea a ajuns cu noroc la el. Acesta l-a executat pe Mandanda cu un șut plasat. Peste doar trei minute, portarul lui Dinamo l-a lovit în careul de 16 metri pe Rondon, însă centralul a lăsat jocul să continue. În minutul 24, Gaz Metan a avut șansa de a trece în avantaj însă Caiado nu a reușit să împingă mingea în poartă. Peste alte opt minute, Valentin Crețu a luat o acțiune pe cont propriu și a tras pe lângă poarta lui Dinamo. 

Caiado, gol decisiv

Gaz Metan l-a pierdut pe Darius Olaru în debutul reprizei secunde. Reda Jaadi l-a faultat pe mijlocașul alb-negrilor, după care l-a și călcat pe mână, însă arbitrul nu i-a acordat cartonașul galben, care ar fi fost al doilea și ar fi urmat și cel roșu. În urma acestui duel, Darius Olaru a fost înlocuit. În minutul 58, David Caiado a profitat de gafa lui Ricardo Grigore care a încercat să trimită mingea cu capul pe spate către portar. Mijlocașul Gazului a șutat din voleu și l-a învins pe Mandanda. Peste alte șase minute, portarul lui Dinamo a intervenit excelent în fața lui Mario Rondon. Singurul moment în care au fost emoții la poarta Gazului a venit în minutul 67. Dan  Nistor a executat o lovitură liberă de la 20 metri, însă mingea a fost deviată de zid.


Victorie incontestabilă

La finalul partidei câștigate în fața lui Dinamo, tehnicianul alb-negrilor a explicat că și-a dorit foarte mult această victorie. Edward Iordănescu și-a felicitat jucătorii care au dat dovadă de multă determinare în teren. „A fost un joc care pe mine m-a făcut mândru de jucători prin tot ce au arătat. A fost un joc peste media play-out-ului, un meci de play-off. Ocaziile mari au fost de partea noastră. Am întâlnit cel mai valoros adversar din play-out, iar victoria nu poate fi contestată de nimeni. Sunt patru jocuri fără înfrângere și intrăm într-o formă foarte bună. Din păcate pentru noi, se întrerupe campionatul. Îmi doream mult să câștigăm, să legăm două victorii. Știu că am un palmares pozitiv în fața lui Dinamo. Eu nu am un război cu nimeni“, a spus Iordănescu.

Amical cu CFR 

Campionatul Ligii 1 este întrerupt în această săptămână, din cauza jocurilor echipei naționale cu Suedia și Insulele Feroe. În aceste condiții, Gaz Metan Mediaș ar urma să dispute duminică un joc amical la Mediaș cu CFR Cluj. 
    Trimite prin e-mail