vineri, 22 martie 2019

Publicat la 3/22/2019 12:45:00 p.m. de Anonim

Școala Altfel la Școala Postliceală Auxila Mediaș


Școala Postliceală Auxila Mediaș organizează, în perioada 25-29 martie, programul Școala Altfel.


Alex PÎNTEA

Acesta va debuta sâmbătă după-amiaza, cu Balul Bobocilor, care va avea loc la restaurantul Noi’s. Luni după-amiază, în amfiteatrul școlii va avea loc un eveniment intitulat „Despre dializă“, în cadrul căreia elevii școlii vor avea ocazia să participe la o întâlnire cu medicul Eugenia Răilean. În aceeași zi, în laboratorul de chimie, farmacistul Livia Savu le va vorbi elevilor despre importanța meseriei de asistent medical de farmacie. 
Marți, tot la școală, dar în cabinetul de nursing, sunt programate demonstrații de acordare a primului ajutor.
Miercurea viitoare, elevii vor participa la un studiu privind starea de sănătate a populației din Mediaș. Cu acest prilej, ei se vor deplasa în parcul din Vitrometan, la Complexul vechi din cartierul Gura-Câmpului, în Piața Regele Ferdinand I, dar și în alte zone ale orașului.
Programul Școala Altfel va continua și joi, 28 martie, cu activități practice specifice. Acestea se vor desfășura pe terenul de baschet al Școlii Naționale de Gaz. Tot joi, în cabinetul de nursing va avea loc un eveniment intitulat „Pledoarie pentru importanța transfuziei“, care va fi prezentat de medicul Viorica Medeșan. În fine, ziua se va încheia cu o lecție vizită la ENATURA, un laborator de producție a cremelor naturiste din Sibiu. 
    Trimite prin e-mail