joi, 31 mai 2018

Publicat la 5/31/2018 08:00:00 a.m. de Anonim

Victoria mult așteptată! Gaz Metan a învins Juventus București cu scorul de 3-0 și a scăpat de orice emoții


Căpitanul Marius Constantin, în prima repriză, și atacantul Mario Rondon, cu o dublă în actul secund, au adus victoria alb-negrilor în partida cu Juventus. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare a acumulat 30 de puncte și s-a salvat matematic de la retrogradare. În ultima etapă din play-out, Gaz Metan va evolua la sfârșitul acestei săptămâni, în deplasare, cu FC Botoșani.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut șansa de a deschide scorul în minutul 20 al partidei disputate luni, pe teren propriu, atunci când Constantin a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara porții lui Virgil Drăghia. Peste nouă minute, Darius Olaru a trimis către colțul lung, de la marginea careului de 16 metri, dar Drăghia a fost atent și a respins în corner. Gaziștii au deschis scorul în minutul 33, prin Diogo Rosado, care a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Marius Constantin a marcat cu o lovitură de cap, profitând de ieșirea greșită a portarului advers. Cu un minut înainte de pauză, David Caiado a tras periculos din lovitură liberă, puțin pe lângă vinclul porții lui Drăghia.

Dublă Rondon

La patru minute de la reluarea jocului, portarul lui Juventus a reușit să respingă lovitura de cap a lui Rondon din șase metri. Drăghia nu a mai avut apoi ce să facă în minutul 65, atunci când același Mario Rondon a preluat pe piept o minge în careul de 16 metri și apoi a marcat golul secund al formației sale. În minutul 81, Andrei Tîrcoveanu a șutat din voleu de la 20 metri, dar Drăghia a respins în corner. Rondon a făcut apoi dubla, peste alte trei minute. Acesta a reluat din prima în poartă o centrare a lui Nasser Chamed dintr- lovitură liberă. Atacantul venezuelean a fost aproape de un hat-trick, însă Drăghia a respins în corner lovitura sa de cap.

Muncă și sacrificii

La finalul partidei câștigate în fața lui Juventus, tehnicianul Cristian Pustai a ținut să le mulțumească jucătorilor săi pentru sacrificiile făcute în ultima perioadă. Acesta se mândrește că formația sa a jucat un fotbal frumos în play-out. „Am avut doi ani foarte grei la Mediaș. Sperăm ca în acest moment să vedem lumina. Trebuie să trecem peste toate problemele. Au apărut multe fire de păr alb după evoluțiile din sezonul regulat. Chiar dacă toată lumea laudă Sepsi, noi suntem echipa cu cel mai frumos fotbal! Ne construim cele mai multe șanse, ratăm mult, jucăm un fotbal spectaculos! Ne-a avantajat acest sistem cu înjumătățirea punctelor, deși susțin în continuare că nu este tocmai corect. Dacă cineva îmi zicea, după înfrângerea cu Dinamo, din prima etapă, că ne vom salva fără mari emoții, nu l-aș fi crezut. Am rămas în cantonament în noaptea dinaintea meciului. Am împrumutat strategia de la Dan Petrescu. Jucătorii au înțeles, familiile, toată lumea a înțeles că suntem într-un război. Cu multe zile de antrenament, cu sacrificii, cu multe zile de muncă, am reușit“, a concluzionat Pustai.
    Trimite prin e-mail