joi, 31 mai 2018

Publicat la 5/31/2018 09:00:00 a.m. de Anonim

1 Iunie de poveste


Ziua Internațională a Copilului va fi marcată și anul acesta în municipiul de pe Târnava Mare printr-un program complex. Municipalitatea și-a propus să le ofere copiilor și în acest un „Mediaș de poveste“. În acest sens, vineri, între orele 10.00 – 14.00, în Piața Regele Ferdinand I, vor avea loc o serie de activități pentru a le dezvolta creativitatea și imaginația, promovând totodată sportul prin diferite competiții sportive. De asemenea, vor fi pregătite ateliere de creație, expoziții de pictură, demonstrații sportive, spectacole de muzică, dans și teatru.


Alex PÎNTEA

Ziua Internațională a Copilului va debuta la Mediaș, mâine dimineață, începând cu ora 10.00, odată cu inaugurarea celor două expoziții de desene organizate de către Clubul Copiilor din oraș cu temele „Fantezie și culoare“, respectiv „Visurile copilăriei“. Cei mici vor avea ocazia să își vândă jucăriile pe care nu le mai doresc sau pot să facă schimb de jucării cu alți copii în cadrul Târgului „Jucăria călătoare“, pe parcursul celor patru ore în care se va desfășura evenimentul.


Ateliere de creație

Centenarul Marii Uniri va fi marcat prin atelierele de creație și de pictură, cum ar fi atelierul „Brățările prieteniei“, prin intermediul căruia copiii vor împleti brățări colorate și le dărui celor dragi, și atelierele de pictură pe figurine din gips și pe coli de hârtie. Totodată, vor fi invitați să picteze cetatea Mediașului în culorile tricolorului, cetate realizată în miniatură și amplasată în Piața Regele Ferdinand I. În parcul central se va organiza pentru prima dată „Exatlonul lui Miki“. La acesta pot participa copiii între 7 și 12 ani, care au avut ocazia să se înscrie atât online, cât și în instituțiile de învățământ, la profesorii coordonatori.


Maratonul culorilor

La ora 12.00, pe traseul Turnul Forkesch - Piața Regele Ferdinand I, se va desfășura prima paradă a personajelor de poveste. La această paradă, Albă ca Zăpada, Scufița Roșie și Elsa îi invită pe toți copiii să participe costumați în personaje din poveștile îndrăgite și să se bucure împreună de dans și de muzică în Piața Regele Ferdinand I. „O surpriză pentru copii, indiferent de vârstă, va fi «Maratonul culorilor». Participanții, îmbrăcați în tricouri albe, vor alerga pe strada I.G. Duca și se opri în fața scenei amplasată în Piața Regele Ferdinand I, acolo unde vor fi așteptați de personajele din poveste și vor fi «bombardați» cu o pudră colorată“, a dezvăluit Carmen Tolan, din cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret. 

Teatru și dans

Ziua de 1 iunie se va încheia cu un spectacol intitulat „Poveștile copilăriei“, care va fi susținut de talentele locale. Copiii vor prezenta teatru, demonstrații sportive și de dans. Grupele de interpreți de la Clubul Copiilor vor încânta auditoriul cu piese din repertoriul românesc și internațional. „Așteptăm să participe și grupurile de dansatori români, maghiari, sași, rromi, pentru a debuta pe scenă în costume populare tradiționale“, mai spune Carmen Tolan.


Evenimentul de 1 Iunie este organizat de Primăria municipiului Mediaș cu susținerea Romgaz, Transgaz, Generali Asigurări. Parteneri sunt Clubul lui Miki, IPPON MED, Magic of the Dance, Școala de balet, Clubul Copiilor și instituțiile de învățământ din oraș.
    Trimite prin e-mail