joi, 7 iulie 2016

Publicat la 7/07/2016 09:30:00 a.m. de Anonim

Copșa Mică își propune să acceseze 6 milioane de euro



Prima întâlnire a comitetului de iniţiativă întrunit pentru demararea proiectului „Smart City Copşa Mică. Dezvoltare durabilă, combaterea sărăciei, abandonului şcolar şi delincvenţei juvenile“ a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.


Autor: Aurelian LUNGU

În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Copşa Mică au fost prezentate pe scurt obiectivele proiectului. Printre acestea se regăsesc: instituirea unui centru multifuncțional de asistență integrată; asigurarea accesului la educaţie pentru cel puţin 100 de adulţi din Copşa Mică care nu au absolvit învăţământul obligatoriu - „A doua şansă”; asigurarea accesului egal la educaţie pentru un număr de aproximativ 600 de elevi - printr-un program de tip „after school“ şi subvenţii; dotări şi investiţii în infrastructura de învăţământ; control medical obligatoriu, gratuit pentru beneficiarii proiectului; dotarea şi renovarea cantinei în vederea asigurării mesei pentru copii; aproximativ 20 de granturi (finanţări) în valoare de 20.000 de euro pentru ca noii antreprenori să-și poată deschide mici afaceri. „Valoarea proiectului va fi de maxim 6.000.000 de euro. Proiectul va fi depus spre finanţare prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială şi combaterea sărăciei“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei din localitate.

Lucrări în desfășurare

În această perioadă, administrația locală desfășoară câteva investiții de mare impact pentru comunitate. Astfel, de curând s-au finalizat lucrările de reamenajare a zonei „Gostat“ din Colonia Laborator, în vecinătatea Şcolii Gimnaziale Copşa Mică. Aici au fost amenajate o parcare, o zonă pietonală şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar care este utilă şi pentru aprovizionarea cu marfă. Și proiectul de iluminat ambiental pentru bisericile din oraș situate pe DN14 se apropie de final.

Vot pentru continuitate

Echipa de la conducerea Primăriei Copșa Mică, formată din primarul Daniel Tudor Mihalache și viceprimarul Cornel Comiza, ambii de la PNL, a fost reconfirmată pentru cel de-al patrulea mandat. Noul Consiliu Local are o medie de vârstă de 48 de ani. Legislativul și-a început activitatea pe 22 iunie și numără șase membri noi. PNL a câștigat cele mai multe mandate (10), urmat de PSD (3) și UDMR și BUN (fiecare cu câte un post de consilier).
    Trimite prin e-mail