marți, 2 iulie 2024

Publicat la 7/02/2024 09:13:00 a.m. de

Sub semnul incertitudinii. Cu 2 săptămâni înainte de reluarea pregătirilor, ACS Mediaș nu are încă un buget clar conturat

ACS Mediaș nu are deocamdată un buget care să îi permit să facă performanță în sezonul următor din Liga a 3-a. Lotul medieșenilor își va relua pregătirile în a doua jumătate a acestei luni. Pauza competițională va aduce o serie de schimbări la nivelul echipei, în condițiile în care sunt jucători ce nu doresc să îți prelungească contractul. În ceea ce privește obiectivul echipei pentru sezonul următor, acesta este deocamdată sub semnul întrebării.
 
 
Fotbaliștii de la ACS Mediaș vor reveni la antrenamente în a doua jumătate a lunii iulie. Ulterior, aceștia vor face vizita medicală și vor începe programul de pregătire pentru startul viitorului sezon. Acesta va cuprinde atât antrenamente, cât și mai multe jocuri de verificare, al căror program nu a fost deocamdată stabilit. Liga a 3-a se va relua la sfârșitul lunii august. „Da, în principiu ne vom reîntâlni cu băieții după prima jumătate a lunii iulie. Am programat deja și vizita medicală pentru jucători”, spune Președintele Ionuț Buzean.
 
Schimbări de lot
 
O parte dintre jucătorii care au evoluat în sezonul competițional 2023-2024 ajung la final de contract și nu doresc să își prelungească înțelegerile. Astfel, se anunță practic o serie de schimbări la nivelul lotului de jucători. Practic, vor exista noutăți atât la capitolul veniri cât și la capitolul plecări. „Deocamdată avem jucătorii care sunt sub contract cu noi. Mulți dintre cei care și-au terminat contractul sau îl termină peste câteva zile și-au exprimat dorința de a părăsi clubul în această vară. În aceste condiții, bineînțeles că vor fi schimbări destul de multe, iar asta indiferent de ce obiectiv vom avea. Încă nu știm exact dacă se va pune problema unei schimbări la nivelul băncii tehnice, vom vedea și stabili acest lucru. Încă o dată mă repet, totul va fi în funcție de ce buget vom avea”, a explicat președintele medieșenilor.
 
În funcție de bani
 
Sezonul trecut ACS Mediaș, aflată la prima sa participare în campionatul Ligii a 3-a, a reușit să obțină rezultate bune și foarte bune. Medieșenii au fost repartizați în Seria a 9-a, una foarte echilibrată, iar la finalul sezonului regular au ocupat poziția secundă. Clasarea le-a adus în premieră calificarea în play-off. Au urmat încă nouă jocuri cu evoluții oscilante, iar formația lui Mihai Ianc a încheiat în cele din urmă această fază a competiției pe poziția a 3-a și a ratat astfel calificarea la primul baraj de promovare în Liga a 2-a. Obiectivul echipei pentru sezonul următor este deocamdată sub semnul întrebării, în condițiile în care, conform președintelui Ionuț Buzean, totul va depinde de bugetul pe care clubul îl va avea la dispoziție. „Încă nu avem ceva foarte clar în privința bugetului, de asta nici nu am vrut să ieșim în mass-media cu astfel de declarații, despre ceea ce va fi în sezonul viitor”, a mai completat Ionuț Buzean.

Șerban a plecat la Șelimbăr
 
La finalul săptămânii trecute, echipa de ligă secundă CSC 1599 Șelimbăr a anunțat transferul lui Sorin Șerban. În vârstă de 25 de ani, fundașul stânga a plecat așadar de la ACS Mediaș. 


Fost la FCSB și Poli Iași, băimăreanul venise la Mediaș în februarie, liber de contract, plecând la fel, sub formă de trasfer gratuit, la echipa din Șelimbăr. „Bine ai venit, Sorin Șerban! Fundașul stânga în vârstă de 24 de ani a semnat un contract valabil pentru un an de zile cu posibilitatea de prelungre pentru încă un an. Sorin a acumulat experiență atât în eșalonul secund, cât și în SuperLiga României, iar în cariera sa a evoluat până în prezentl la formațiile: Viitorul Ulmeni, Unirea Dej, Minaur Baia Mare, CSM Poli Iași, FSCB și Mediaș 2022“, a anunțat CSC Șelimbăr

    Trimite prin e-mail