marți, 2 iulie 2024

Publicat la 7/02/2024 09:36:00 a.m. de

Cicliștii invadează Mediașul! Sâmbătă și duminică, în zona Binderbubi se vor desfășura două etape de Cupa României MTB

Primăria municipiului Mediaș, prin Clubul Sportiv Municipal Mediaș, în parteneriat cu „Asociația Mediaș 750 de Ani” și Federația Română de Ciclism, organizează, în perioada 6-7 iulie 2024, două etape din Cupa Națională de XCE&XCO copii și XCO. Competiția se va desfășura în zona Binderbubi. Categoriile din acest an sunt Copii D2, D1, C, B, A, Cadeți, Juniori, Amatori, Master 1,2,3,4, U23 și Elite. Probele de concurs sunt Cross-country Eliminator (XCE) și Cross-country Olympic (XCO).
 


„Mediaș XCE&XCO” – Cupa României pentru adulți și copii, este un concurs destinat doar persoanelor legitimate la Federația Română de Ciclism. Traseele XCE și XCO sunt special amenajate pe un circuit închis, cu diverse obstacole artificiale și naturale.

Competiția se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul Mediaș, în zona Binderbubi, combinând zona de pădure umbroasă cu o vale însorită, oferind o priveliște minunată asupra orașului.
 
Contratimp individual

Sâmbătă, 6 iulie, este programată etapa a doua din Cupa României MTB XCE copii. Traseul pentru antrenamente libere se va deschide vineri după-amiază, în preziua concursului, simultan cu deschiderea procedurii de validare înscrieri și ridicare numerelor de concurs. Sâmbătă dimineața începând cu ora 9:45 va avea loc startul individual contra timp. Concurenții vor pleca din minut în minut contra timp,  individual, pe următoarele categorii: Copii D2 (5-6 ani) Masculin + Feminin, Copii D1 (7-8 ani) Masculin + Feminin, Copii C (9-10 ani) Masculin + Feminin, Copii B (11-12 ani) Masculin + Feminin, Copii A (13-14 ani) Masculin + Feminin. Competiția se va desfășura până la 14:00, iar o oră mai târziu va avea loc festivitatea de premiere.
 
Starturi separate
 
Duminică, în aceeași locație vor avea loc etapa a doua din Cupa României MTB copii și etapa a treia din Cupa României MTB XCO. Sâmbătă după-amiază începând cu ora 17:00 se va deschide traseul pentru antrenamente libere XCO. Duminică dimineața vor exista starturi separate pentru fiecare categorie. Primii care se vor alinia la start vor fi participanții categoriilor de copii D2, urmați de participanții categoriilor de copii D1, participanții curselor de copii C, participanții curselor de copii B, participanții curselor de copii A, participanții curselor de Cadeți, Amatori, Master. Ultimii care vor lua startul vor fi participanții curselor de Juniori, U 23 și Elite. Festivitatea de premiere se va desfășura după-amiaza de la ora 17:00.
 
Premii numeroase
 
Organizatorii Mediaș XCE&XCO vor recompensa rezultatele obținute de participanții la această competiție. Astfel, se vor acorda premii primilor trei concurenţi pe fiecare categorie de vârstă, masculin și feminin. Aceștia vor primi diplome, medalii pentru clasarea pe podium, produse și vouchere de la sponsori pe traseul scurt, dar și premii în bani. Cele două etape din Cupa României sunt organizate de Clubul Sportiv Municipal Mediaș, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, Primăria Municipiului Mediaș, Asociația Mediaș 750 de Ani și Consiliul Județean Sibiu.
    Trimite prin e-mail