luni, 1 iulie 2024

Publicat la 7/01/2024 08:27:00 p.m. de

Centura Mediașului a fost scoasă la licitație

Proiectul centurii ocolitoare a Mediașului a fost scos la licitație. Anunțul privind proiectul „Proiectare și execuție lucrări «VARIANTA OCOLITOARE A MUNICIPIULUI MEDIAȘ, pe DN14»” a fost publicat, azi, 1 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Firmele interseate au termen de depunere a ofertelor data de 28 august.


Luni, 1 iulie, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind „Proiectare și execuție lucrări «Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14»”. Contractul de lucrări de tip „proiectare și execuție” constă în prestarea serviciilor de proiectare, de asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări execuție pentru varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, ce urmează să obțină finanțare din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027 și buget de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
 
Servicii de consultanță
 
La începutul acestui an a fost semnat la sediul municipalității contractul de servicii pentru consultanță aferent proiectului „Varianta ocolitoare a orașului Mediaș, pe DN 14”. Concret, prin intermediul acestuia s-a realizat verificarea și revizuirea documentației pentru atribuirea contractelor având ca obiect serviciile de supervizare, cel de proiectare și execuție în conformitate cu Studiul de fezabilitate. După licitația deschisă pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție care a fost lansată la începutul acestei săptămâni, urmează întocmirea cererii de finanțare, punctul final fiind proiectarea și execuția lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor este 846,8 milioane de lei. Termenul de execuție este de 36 luni.
 
Centură de 8,7 kilometri
 
Obiectivul proiectului este decongestionarea traficului în municipiul Mediaș, precum și reducerea timpilor de călătorie. Traseul variantei de ocolire a municipiului Mediaș are o lungime liniară de 8769,49 metri, și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel. Întregul traseu al variantei ocolitoare începe din drumul național DN 14 din sensul giratoriu existent, traversează calea ferată CF 300 și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului peste canalul Ighiș și râul Târnava Mare. În continuare, traversează strada Titus Andronic și aleea pietonală din cartierul Gura Câmpului, intersectându-se cu DN 14A, strada Baznei, printr-o girație suspendată, după care urmează cursul râului Târnava Mare, traversat cu pod la kilometrul 6+140. Urmează apoi traversarea căii ferate CF300 și se intersectează cu drumul DN 14, la intersecție cu drumul Buzdului. 

„Îmi doresc să participe la licitație cele mai performante firme“
 
„Varianta Ocolitoare a municipiului Mediaș este un proiect despre care s-a vorbit de foarte mult timp. Deși mulți nu credeau în campania electorală când spuneam că voi face tot ce ține de mine pentru ca acest mare obiectiv al Mediașului să se realizeze, astăzi oricine poate să observe ca această investiție de mare anvergură se află în procedura de licitație publică.
Îmi doresc să participe la licitație cele mai performante firme pentru ca, la finalul lucrărilor, un număr cat mare de medieșeni să fie mulțumiți de calitatea lucrărilor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în promovarea acestui proiect extrem de important pentru orașul nostru. Promisiunea mea este aceea ca voi continua să promovez toate proiectele care au ca scop modernizarea orașului nostru“, a transmis Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.


    Trimite prin e-mail