marți, 2 iulie 2024

Publicat la 7/02/2024 09:52:00 a.m. de

Remedieri pe Șoseaua Sibiului. Deficiențele apărute pe această arteră vor fi corectate pe cheltuiala antreprenorului

Societatea Geiger a demarat la sfârșitul săptămânii trecute lucrările pentru eliminarea problemelor apărute la partea carosabilă pe Șoseaua Sibiului.  După recepționarea tuturor lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare derulate de către compania Apa Târnavei Mari, va urma o perioadă de garanție asigurată de antreprenor, de 36 de luni. Orice deficiențe constatate în această perioadă vor fi remediate de către și pe cheltuiala antreprenorului.
 
 
Deficiențele apărute la partea carosabilă de pe Șoseaua Sibiului vor fi îndreptate. Anunțul a fost făcut de către operatorul regional de apă și apă uzată, Apa Târnavei Mari, prin intermediul unui comunicat de presă. Conform acestuia, lucrarea nu a fost recepționată și nici achitată, iar deficiențele vor fi corectate pe cheltuiala antreprenorului. „Constructorul a demarat lucrările pentru eliminarea problemelor apărute la partea carosabilă de pe Șoseaua Sibiului.  Așa cum am menționat în mai multe rânduri, lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare sunt derulate de către Operatorul Regional Apa Târnavei Mari, lucrările neavând nicio legătură cu Primăria Municipiului Mediaș. Reamintim faptul că, așa cum am declarat anterior, lucrarea nu a fost recepționată și nici achitată! După recepționarea tuturor lucrărilor aferente contractului va urma o perioadă de garanție asigurată de antreprenor, de 36 de luni. Orice deficiențe constatate în această perioadă vor fi remediate de către și pe cheltuiala antreprenorului”, se arată în comunicatul de presă remis de către compania Apa Târnavei Mari.
 
Prin microtunelare
 
Lucrările de de pe Șoseaua Sibiului au demarat anul trecut în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”. Acestea au constat în reabilitarea colectorului de canalizare menajeră pe lungimea de 810 metri, de la intersecția cu strada Episcop Ioan Bob, până la intersecția cu strada Rubinului. În mod concret, de-a lungul segmentului de drum menționat au fost executate 16 gropi de poziție, prin procedeul de lucru numit microtunelare și s-a montat o conductă din polimer beton. Lucrările s-au desfășurat pe 3 tronsoane, pe benzile centrale de pe fiecare sens de circulație, traficul fiind asigurat pe banda numărul 1, pe sensul de mers al drumului. Lucrările au fost sistate pe perioada sezonului rece și au fost reluate cu executarea racordurilor de canalizare către străzile adiacente Șoselei Sibiului, din porțiunea situată între intersecția cu strada Episcop Ioan Bob și strada Rubinului. Ulterior, lucrările au continuat de la intersecția cu strada Rubinului până la intersecția cu strada Gării, respectiv, săparea de gropi de poziție prin procedeul tehnic de microtunelare, montarea conductei de canalizare și executarea racordurilor către străzile adiacente.
    Trimite prin e-mail