luni, 17 iunie 2024

Publicat la 6/17/2024 08:04:00 a.m. de

Primarul tuturor medieșenilor. Mesaj adresat de Gheorghe Roman comunității locale, după validarea rezultatului alegerilor locale

Contestațiile și cererile de anulare a alegerilor, depuse de mai multe formațiuni politice din Mediaș, au fost respinse. Liberalii medieșeni au salutat această hotărâre, care confirmă corectitudinea și transparența procesului electoral. Astfel, Gheorghe Roman, primarul în funcție, va continua pentru încă patru ani în fruntea administrației publice locale.
 

„Voi fi primarul tuturor medieșenilor, indiferent dacă m-au votat sau nu.“ Primarul Gheorghe Roman a vorbit la sfârșitul săptămânii trecute despre contestațiile depuse de către mai multe formațiuni politice, care au cerut anularea alegerilor locale sau renumărarea voturilor valabil exprimate, a celor nule și a celor anulate. Astfel, Biroul Electoral Județean a respins ca inadmisibile 4 contestații făcute de AUR, USR, Partidul Patrioților și Dorin Dordea. Ulterior, Biroul Electoral Central a respins ca neîntemeiată cererea Partidului Patrioților filiala Mediaș de anulare a alegerilor sau renumărare a voturilor. „Am luat act de faptul că Biroul Electoral Central a respins cererea formulată de unele partide politice, care cereau anularea alegerilor la Mediaș. Consider că cei care au adus jigniri, care au provocat haos și au transmis dezinformări trebuie să își ceară scuze. Observ că în marea lor majoritate, comentariile denigratoare la adresa mea și a echipei mele care au fost promovate pe rețelele de socializare încep să fie șterse de cei care în urmă cu câteva zile se credeau deținătorii dreptății. Le mulțumesc tuturor medieșenilor pentru faptul că au fost în mare parte alături de mine și în același timp fac promisiunea că voi fi primarul tuturor medieșenilor, indiferent dacă m-au votat sau nu m-au votat”, a spus Gheorghe Roman.
 
Rezultate finale
 
La sfârșitul săptămânii trecute au fost făcute publice și datele oficiale și finale de la alegerile locale din 9 iunie. Astfel, Gheorghe Roman a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar al Mediașului. Candidatul PNL a reușit să obțină un total de 7.706 voturi, în timp ce al doilea clasat, Horațiu Potra, candidat din partea Partidului Patrioților a obținut 7.480 voturi. Pe poziția a treia s-a clasat Claudiu Mureșan din partea Partidului Social Democrat, creditat cu 2.015 voturi. Flavius Dordea din partea Alianței Dreapta Unită a avut 908 voturi, candidatul independent Tudor Dincă a fost votat de 576 medieșeni, Vasile-Dănuț Muller din partea Alianței pentru Unirea Românilor a avut 409 voturi, iar Petru-Paul Schneider din partea Partidului Ecologist Român a fost votat de 205 medieșeni.
 
Mandatele din Consiliul Local
 
La Consiliul Local Mediaș, Partidul Național Liberal a obținut 5773 voturi, Partidul Patrioților 5146 voturi, Partidul Social Democrat 2454 voturi, Forța Dreptei 1476 voturi, Alianța pentru Unirea Românilor 1241 voturi, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România 1196 voturi, candidatul independent Tudor Dincă 566 voturi, Forumul Democrat al Germanilor din România 524 voturi, Partidul Ecologist Român 328 voturi, Partidul S.O.S. România 311 voturi, iar Partidul Oamenilor Tineri 154 voturi. În urma alegerilor și a redistribuirilor, Partidul Național Liberal va avea 8 consilieri locali, Partidul Patrioților un număr de 7 consilieri locali, iar Partidul Social Democrat, 3 consilieri locali. De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor va avea 2 reprezentanți, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor, 1 reprezentant. Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a avut un scor mai mare decât AUR și UDMR, însă nu a reușit să intre în Consiliul Local deoarece pentru alianțele cu cel puţin 3 membri, pragul electoral este de 8%.
    Trimite prin e-mail