marți, 4 iunie 2024

Publicat la 6/04/2024 08:04:00 a.m. de

Adrenalină pe Hula Baznei! Municipiul Mediaș va găzdui luna aceasta un nou regal automobilistic

În zilele de 15 și 16 iunie, va avea loc pe Hula Baznei, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Cupa Mediașului va reuni zeci de piloți din toată țara. Ca de fiecare dată, în preziua concursului, în seara zilei de 14 iunie, în Piața Corneliu Coposu, va avea loc prezentarea piloților și a bolizilor acestora.
 
 
Federația Română de Automobilism Sportiv, Primăria Municipiului Mediaș și Clubul Sportiv Municipal Mediaș, organizează etapa cu numărul trei din cadrul  Campionatului Național de Viteză în Coastă. Evenimentul va avea loc în perioada 15 - 16 iunie 2024, cu începere de la ora 8:00, pe Hula Baznei, respectiv Drumul Național 14A, ieșirea spre Târnăveni.
 
Puncte de atracție
 
Mașini de curse, motoare puternice și multă adrenalină, acestea vor fi ingredientele competiției automobilistice găzduite de municipiul de pe Târnava Mare. Evenimentul se va desfășura și de această dată pe Hula Baznei și va atrage cu siguranță un număr mare de spectatori ca și la edițiile precedente. Programul primei zile va cuprinde trei manșe de recunoaștere și două de antrenament, iar în cea de-a doua zi sunt prevăzute două manșe de recunoaștere și două manșe de concurs.
 
În Piața Corneliu Coposu
 
În zilele de 15 și 16 iunie, la Mediaș se vor întrece zeci de piloți, reprezentanți ai cluburilor și echipelor de top ale automobilismului sportiv românesc, continuându-se astfel o tradiție mai veche a întrecerilor automobilistice găzduite în municipiul de pe Târnava Mare. În preziua concursului, 14 iunie 2024, pe platoul din fața Primăriei Mediaș vor avea loc verificările administrative și tehnice inițiale ale mașinilor de curse, urmate, de fotografia oficială a participanților și de prezentarea tuturor concurenților. Festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de-a treia etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă la Mediaș va avea loc duminică, 16 iunie, de la ora 19:30, în Piața Corneliu Coposu.
 
Restricții de circulație
 
Pentru buna desfășurare a competiției automobilistice de pe Hula Baznei vor exista și de această dată restricții de trafic. Astfel, circulația publică rutieră pe Drumul Național 14A, Mediaș - Târnăveni, va fi  restricționată sâmbătă, 15 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00, respectiv 12:45 – 20:00, dar și duminică, 16 iunie, în intervalul orar 08:00 – 12:45 și 13:30 – 19:30.
 
Rezultate foarte bune
 
La sfârșitul lunii mai a avut loc etapa cu numărul 2 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Rânca. Traseul a avut o lungime de 5 kilometri și o diferență de nivel de 342 metri. Florin Roșca a confirmat începutul excelent de sezon. După rezultatul foarte bun obținut la Trofeul Râșnov, acesta urcat pe prima treaptă a podiumului la Grupa 4 și la clasa 4A în cadrul etapei din județul Gorj. Ovidiu Dulăcioiu a ocupat locul 3 la 3B și locul 10 la Grupa 3. De asemenea, Andreea Roșca s-a clasat pe locul 4 la juniori, locul 8 la debutanți, locul 6 la Clasa 7B și locul 14 la Grupa 7.
    Trimite prin e-mail