marți, 4 iunie 2024

Publicat la 6/04/2024 08:12:00 a.m. de

Revedere anuală a foștilor angajați de la Carbosin. „Ne întâlnim și ne aducem aminte”

Începând cu 2015, foștii angajați ai societății Carbosin Copșa Mică se  întâlnesc anual pentru a socializa și depăna amintiri. Întâlnirile festive au început la aniversarea de 80 ani de la punerea în funcţiune a primei instalaţii de negru de fum din România şi din Europa, iar anul acesta au fost marcați 89 ani. 


Carbosin a fost prima întreprindere românească producătoare de negru de fum ce a activat până în anul 1993 şi a avut în momentul funcţionării la capacitate maximă un număr de 2.500 angajaţi. „Ne întâlnim și ne aducem aminte, pentru că am fost totuși un colectiv închegat, pot zice ca o familie. Deși am avut multe, multe greutăți atât în zona producției și chiar și în relațiile interumane, am format un colectiv bine, bine închegat și sudat. Din respect unii față de alții, avem aceste întruniri anuale. Mai schimbăm păreri, amintiri, vorba aceea, unii își mai aduc aminte câte sancțiuni să zic așa au luat, ceilalți câte au îndurat din cealaltă parte, reproșuri. Este totuși o amintire pentru noi toți”, a explicat Ovidiu Isailă, fost director al întreprinderii Carbosin Copșa Mică. 
Carbosin a produs negru de fum pentru utilizarea acestuia ca pigment la fabricarea cauciucurilor, vopselelor și plasticurilor. Timp de aproape 60 de ani, Carbosin a fost unul dintre cei mai mari poluatori, lăsând urme de cenușă pe case, copaci, animale și orice alt obiect din zonă.
    Trimite prin e-mail