marți, 14 mai 2024

Publicat la 5/14/2024 06:01:00 p.m. de

Târg de Economie Circulară în curtea școlii – inițiativa inedită a elevilor din Copșa Mică

 

Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică au organizat astăzi un târg inedit, chiar în curtea școlii: au donat lucruri folosite sau noi, de care nu mai aveau nevoie, iar în schimb nu au primit bani, ci saci menajeri și mănuși.

foto: Primăria Copșa Mică

Astăzi, 14 mai 2024, începând cu ora 12 elevii şi profesorii Lung Angela, Gruia Ramona și Macarei Gabriela, din cadrul structurii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică au organizat şi au participat, în număr foarte mare – aproximativ 200 persoane – la Şcoala Gimnazială nr.3, la un Târg de Economie Circulară. Cu alte cuvinte elevii şcolii au pus mână de la mână, au donat lucruri folosite sau noi, de care nu mai aveau nevoie şi au organizat în curtea şcolii un veritabil târg.

foto: Primăria Copșa Mică

Dar în cadrul acestui târg nu s-au folosit bani pentru achiziţionarea diverselor produse expuse (jucării, cărţi, haine, rechizite, etc) ci seturi de saci menajeri şi mănuşi de cauciuc. Astfel s-a realizat un troc în toată regula în care participanţii (elevi şi parinţi) au învăţat să refolosească lucruri, să facă schimb de produse, să nu irosească materiile prime limitate şi chiar să se pregătească pentru o campanie de reciclare viitoare la care vor folosi bine înţeles sacii şi mănuşile folosite ca monedă de schimb azi.

„Succesul acţiunii de astăzi i-a motivat pe participanţi să anunţe organizarea în viitorul apropiat a unui nou târg de acest fel, de data aceasta în oraş, la care să-i coopteze şi să-i mobilizeze şi pe locuitorii oraşului. Felicitări organizatorilor şi participanţilor pentru o acţiune foarte captivantă desfăşurată sub egida proiectului EcoProvocarea”, au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică

    Trimite prin e-mail